ABD Başkanı Joe Biden’ın yarın sanal olarak düzenlenecek olan ASEAN-ABD Zirvesi’ne katılması bekleniyor.

ABD’nin Brunei Büyükelçiliğinin basına verdiği demeçte, Biden'ın bu hafta ASEAN-ABD Zirvesi için ABD heyetine liderlik edeceği aktarıldı.

Biden’ın zirvede Covid-19 aşı dağıtımı, iklim değişikliği, tedarik zincirleri ve altyapı konularında işbirliğini ele alması bekleniyor.

ABD, eski Başkan Donald Trump'ın katıldığı 2017'de Filipinlerin başkenti Manila'daki ASEAN-ABD Zirvesi’nden bu yana başkanlık düzeyindeki toplantılara katılmadı. Biden, 4 yıl aradan sonra ASEAN zirvesine katılan ilk ABD Başkanı olacak.

[old_news_related_template title="Biden ile Macron arasında kritik görüşme" desc="Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştüğünü ve ikilinin, Sahel bölgesinde istikrar ve güvenliği desteklemek, Hint-Pasifik'te işbirliğini geliştirmek adına çalışmaları gözden geçirdiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/22/iecrop/macron-reutersst-1_16_9_1634935534.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/biden-ile-macron-arasinda-kritik-gorusme-6723673/"]