ABD 20 yılın ardından Afganistan'dan çekilme kararı alırken, tahliye sürecinde gerçekleşen intihar saldırısı dünya kamuoyunu dehşete uğrattı.

13'ü ABD askeri olmak üzere toplam 170 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD-Horasan kolu olarak bilinen IŞİD-K üstlendi. ABD Başkanı Joe Biden'ın, "Bu saldırıyı gerçekleştirenler bilsin ki, asla affetmeyeceğiz, asla unutmayacağız. Kendi belirleyeceğimiz yer ve zamanda sizi avlayacağız, bedelini ödeteceğiz" sözleriyle tepki gösterdiği saldırının ardından ABD'den misillime gecikmedi.

'SİVİL KAYIP OLMADI'

ABD ordusu, Afganistan'ın Nangarhar bölgesinde insansız hava araçlarıyla operasyon düzenledi. Söz konusu operasyonda IŞİD-K'nın üst düzey yöneticisi ve havalimanı saldırısının planlayıcısı olduğu belirtilen bir teröristin öldürüldüğü öne sürüldü.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ve herhangi bir sivil kayıp yaşanmadığını açıkladı. Urban, "Ön bulgulara göre hedefi öldürdük. Herhangi bir sivil kayıp olmadığını biliyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Türk yetkililer Kabil Havalimanı teklifiyle ilgili şartı Reuters'a açıkladı" desc="Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nı işletmesi yönündeki teklifin ardından ismini vermeyen Türk yetkililer Reuters'a konuştu. Türkiye'nin Taliban'ın teklifini bu haliyle kabul etmeyeceğini söyleyen yetkililer, 'Türkiye teknik olarak havalimanının işletmesini yapabilir. Ancak bizim talebimiz güvenliğin de Türkiye tarafından sağlanması' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/27/iecrop/taliban-kabil-reuters_16_9_1630067296.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/turk-yetkililer-kabil-havalimani-teklifiyle-ilgili-sarti-reutersa-acikladi-guvenligi-de-turkiye-saglamali-6616810/"]

[old_news_related_template title="Kabil alarmı! Biden, yeni terör saldırıları konusunda uyarıldı" desc="İsmini açıklamak istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Joe Biden’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’de muhtemel yeni terör saldırıları konusunda uyarıldığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/27/iecrop/biden-shutter-1_16_9_1630092076.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kabil-alarmi-biden-yeni-teror-saldirilari-konusunda-uyarildi-6617493/"]