Mahkemeden yapılan açıklamada "Alexander Litvinenko'nun İngiltere'de uğradığı suikastten Rusya sorumludur" ifadesi yer aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalif duruşuyla tanınan 43 yaşındaki Litvinenko Rusya'dan İngiltere'ye kaçmış ve içtiği yeşil çaya katılan çok nadir ve güçlü bir radyoaktif madde olan Polonyum 210 ile zehirlendiği güne kadar 6 yıl boyunca orada yaşamıştı.

Rusya geçmişte Litvinenko'nun öldürülmesinden sorumlu olduğu iddialarını reddetmişti.

İngiltere'nin olayın aydınlatılmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma 2016 yılında tamamlanmış ve Putin'in büyük ihtimalle Rusya gizli servisinin Litvinenko'yu öldürmesi operasyonuna onay verdiği sonucuna ulaşılmıştı.
[old_news_related_template title="Putin'in partisi oy kaybetti ama seçimi kazandı" desc="Rusya dün kritik bir seçimi tamamladı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Birlik Partisi, seçimlerden zaferle ayrıldı. Fakat partinin geçen seçime göre oy kaybı yaşaması gündem oldu. Öte yandan sosyal medyada yayınlanan videolarda birçok sandıkta usulsüzlük yapılması 'seçimler güvenilir ve uygun yapılmadı' tartışmasının alevlenmesine sebep oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/20/iecrop/putin-shutterstock_16_9_1632113624.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/putinin-partisi-oy-kaybetti-ama-secimi-kazandi-6659074/"]