Avustralya, Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni corona virüsü mutasyonu Omicron'a karşı sınır tedbirlerini artırdı.

Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt yaptığı açıklamada, yeni mutasyonunun yayılması nedeniyle önlem olarak Güney Afrika, Namibya, Zimbabve, Botsvana, Lesoto, Eswatini, Seyşeller, Malavi ve Mozambik'ten havayolu ulaşımının 14 gün boyunca askıya alındığını duyurdu. Bakan Hunt, "Tıbbi kanıtlar daha fazla önlem alınması gerektiğini gösteriyorsa bunları yapmaktan çekinmeyeceğiz" dedi.

KARANTİNA VE TEST

Hunt'ın açıklamasına göre son 14 gün içinde söz konusu 9 ülkede bulunan ve Avustralyalı olmayan vatandaşların Avustralya'ya girmesine izin verilmeyecek. Bu ülkelerden gelen Avustralya vatandaşları ise dönüşte 2 hafta boyunca karantinada kalacak. Avustralya'ya daha önce gelmiş olan ve son 14 gün içinde bu ülkelerden herhangi birinde bulunmuş olanların da derhal karantinaya girmesi ve test yaptırması zorunlu kılındı.

[old_news_related_template title="DSÖ duyurdu: Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni mutasyonun ismi Omicron" desc=" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güney Afrika'da ilk kez tespit edilen ve B.1.1.529 olarak da adlandırılan corona virüsünün (Covid-19) yeni mutasyonunu 'Endişe Mutasyonu (VOC)' olarak sınıflandırarak, mutasyonun yeni adını 'Omicron' olarak belirledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/26/iecrop/reuters-dso_16_9_1637951166.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/dso-duyurdu-guney-afrikada-ortaya-cikan-yeni-mutasyonun-ismi-omicron-6792631/"]