Avustralya'da corona virüsle mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağı, halkı bir kez daha sokağa döktü. Başta Melbourne olmak üzere Sidney, Brisbane ve Perth kentinde düzenlenen gösterilerde karantina önlemleri protesto edildi.

Victoria eyaletine bağlı Melbourne'de şehir merkezinin farklı noktalarına kontrol noktaları ve barikatlar kurulurken, toplu taşıma askıya alındı. Ancak yüzlerce protestocu, ara sokaklarda toplanarak yürüyüşe geçti. Kalabalık grubu engellemek isteyen polis, biber gazıyla müdahalede bulundu.

[embed]https://www.dailymotion.com/video/x849k8b[/embed]


POLİS BARİKATINI AŞTILAR

Geri çekilmeyen protestocuların polis barikatını aştığı anlar kameralara yansırken, bazı polislerin yere düştüğü görüldü. Çıkan arbedede çok sayıda polis yaralandığını açıklayan Victoria polisi, 6'sının hastaneye kaldırılması gerektiğini, 235 kişinin de gözaltına alındığını aktardı.

Polis, gözaltına alınanlardan 193'ünün Covid-19 kısıtlamalarını ihlalden, diğerlerinin ise polise saldırı, uyuşturucu ve silah suçları da dahil olmak üzere diğer gerekçelerle gözaltına alındığını belirtti.

Melbourne'deki karantina karşıtı gösterilerle eş zamanlı olarak Sidney, Brisbane ve Perth gibi büyük şehirlerde de küçük çaplı protestolar gerçekleştirildi. Sidney'deki gösterilerde 20 kişi gözaltına alınırken, Brisbane ve Perth'teki gösteriler olaysız sona erdi.

[old_news_related_template title="Komşuda ortalık karıştı! Polis ve protestocular çatıştı" desc="Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde polis ve protestocular çatıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/11/iecrop/yunan-51_18720411_16_9_1631393918.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/komsuda-ortalik-karisti-polis-ve-protestocular-catisti-6644367/"]

[old_news_related_template title="Avustralya: Çin ile savaş ihtimali var hazırlık yapın!" desc="Avustralya, İngiltere ve ABD arasında kurulan AUKUS Paktı Çin ile ilişkilerin kopma noktasına gelmesine neden oldu. Çin, bölgede yaşananları 'kendilerine yönelik bir tehdit' olarak yorumlarken, sert açıklamalarda bulundu. Avustralya hükümetinden bu ifadelere yanıt gecikmedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/18/iecrop/indir-40_16_9_1631953883.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avustralya-cin-ile-savas-ihtimali-var-hazirlik-yapin-6656259/"]