Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Gladys Berejiklian, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni Güney Galler eyaletiyle ilgili sağlık tavsiyeleri aldım. Bu nedenle, tüm Yeni Güney Galler yedi günlük bir karantinaya girecek. Bu, tüm eyaletin sıkı bir şekilde kilit altında olacağı anlamına geliyor" dedi.

Eyalet genelinde uygulanacak karantina süresince eğitime de ara verileceği belirtildi. İhtiyaçlar için evlerinden çıkacaklara maske takma uyarısı yapıldı. Eyalette son 24 saatte 466 kişide corona virüsü tespit edildi.

Avustralya'da salgın başından bu yana 38 bin 658 vaka ve 953 can kaybı kayıtlara geçti.

[old_news_related_template title="Avustralya'da karantina geri döndü... Halk sokaklara döküldü" desc="Avustralya'nın en büyük üç şehri olan Sydney, Melbourne ve Brisbane'de binlerce kişi yeniden uygulanmaya başlayan karantinaya karşı sokaklara döküldü. Göstericilerden bazıları aşı karşıtı mesajlar içeren pankartlar da taşırken, polis çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/24/iecrop/avustralya-karantina-protesto-iha-1_16_9_1627128165.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avustralyada-karantina-geri-dondu-halk-sokaklara-dokuldu-6554526/"]