Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban'ın örgüt bayrağını açmasına tepki gösteren halk, sokaklara Afganistan ulusal bayraklarıyla çıkıyor. Ülke genelinde düzenlenen Bağımsızlık Günü anmalarında ulusal bayrak taşıyanlar, Taliban müdahalesiyle karşılaştı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, ağır silahlı bir militanın Taliban bayrağı asılı kamyonetten inerek üzerinde Afganistan ulusal bayrağı bulunan bisikletli bir adama müdahalede bulunduğu görülüyor. Kamuflaj giyen Taliban militanı, üzerinden Afganistan bayrağını çekip aldığı adamın kafasına vuruyor.

ARACINDAN İNDİRİLEREK GÖZALTINA ALINDI

Farklı bir noktada kaydedilen görüntüde ise aracında Afganistan bayrağı bulunan bir Afgan, yoldan geçen Taliban militanlarına denk geliyor.

Bayrağı gören Taliban militanları aracı durdurarak sürücüyü indiriyor ve araçtaki bayrağı alıyor. Aracın sürücüsü ise Afganistan bayrağı taşıdığı gerekçesiyle elleri bağlanarak gözaltına alınıyor.

[old_news_related_template title="Afgan yönetmen Sahraa Karimi, Taliban yönetiminden kaçışını anlattı" desc="Afgan film yapımcısı Sahraa Karimi Taliban yönetimindeki topraklardan çıktıktan sonra Hollywood Reporter'a konuştu. Uluslararası başarılara sahip olan Karimi, Taliban'ın barış mesajlarına inanmadığını ve oradan çıkmak isteyenlere yardımcı olunması gerektiğini paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/20/iecrop/screenshot_5-1_16_9_1629463213.png" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/afgan-yonetmen-sahraa-karimi-taliban-yonetiminden-kacisini-anlatti/"]