Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Japonya'nın bugünden itibaren tüm yabancılara sınırlarını kapatacağını söyledi. Daha önce İsrail de benzer bir uygulamaya gidileceğini duyurmuştu.

Önceki varyantlardan daha bulaşıcı olan Omicron varyantı ilk olarak Güney Afrika'da ortaya çıktıktan sonra, Avustralya, Belçika, Botsvana, İngiltere, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Hong Kong, İsrail, İtalya, Hollanda ve Güney Afrika'da görüldü.

Avustralya sınırlarını kalifiye göçmenlere yeniden açma planlarını gözden geçireceğini açıkladı.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Avustralya'nın 1 Aralık'tan itibaren kalifiye göçmenlere ve öğrencilere sınırlarını yeniden açma planlarını gözden geçireceğini ve yabancı ziyaretçiler için iki haftalık otel karantinasını yeniden devreye almak için "biraz erken" olduğunu söyledi.

Yeni varyantı "endişe verici bir varyant" olarak nitelendiren Dünya Sağlık Örgütü (WHO) varyantın ciddiyet düzeyinin anlaşılmasının "günler ila birkaç hafta" sürebileceğini açıkladı.

[old_news_related_template title="Birleşik Krallık'ta Omicron vakaları artıyor" desc="Son dönemde uluslararası kamuoyunda büyük endişe yaratan Omicron varyantı ile ilgili bir açıklama Birleşik Krallık'tan geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/29/iecrop/londra-reuters_16_9_1638164884.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/birlesik-krallikta-omicron-vakalari-artiyor-6796202/"]

[old_news_related_template title="Omicron varyantı paniği büyüyor: İki hafta önce ülkeye girmiş olabilir" desc="2019 yılında ortaya çıkan corona virüsünün en çok mutasyona uğramış varyantı olan Omicron uluslararası kamuoyunda endişe yaratmaya devam ediyor. İtalya'da yetkililer ilk Omicron vakasının iki hafta önce ülkeye giriş yapmış olabileceğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/29/iecrop/italya-reuters_16_9_1638164090.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/omicron-varyanti-panigi-buyuyor-iki-hafta-once-ulkeye-girmis-olabilir-6796177/"]