Corona virüsü (Covid-19) ile mücadelede kapsamında Brezilya hükümetinde gergin anlar yaşanıyor. Brezilya hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Brezilya Senato Üyesi Renan Calheiros'un Covid-19 ile mücadele kapsamında Brezilya hükümetinin, salgın ile mücadelede ihmalkar tutumunun incelendiği raporu bu sabah Brezilya Senatosu'ndaki Parlamento Soruşturma Komisyonuna (CPI) sunduğu kaydedildi.

Brezilya basınında yer alan haberlerde ise, sızan raporun yaklaşık bin 200 sayfadan oluştuğu ve raporda aralarında Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun da bulunduğu 71 kişi ve kurum hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Raporda, Başkan Bolsonaro en başta nitelikli cinayet, yerli soykırımı, insanlığa karşı suçlar, tıbbi önlem ihlali, suça teşvik etme ve belgede sahtecilik olmak üzere 10'dan fazla hususta suçlanıyor.

Ayrıca sunulan raporun CPI tarafından yarın açıklanacağı ve 26 Ekim Salı günü komisyonda oylamaya sunulacağı belirtilirken, raporun CPI tarafından kabul edilmesi halinde Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’nun yanı sıra Brezilya eski Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello ve eski Dışişleri Bakanı Ernesto Araujo gibi siyasiler hakkında soruşturma başlatılacak.

Öte yandan Brezilya basınında yer alan haberlerde, komisyondaki senatörlerin raporda suçlanan kişiler ile yapılan suçlamalar hakkında henüz bir fikir birliğine varmadığı ve raporun basına sızmasından dolayı rahatsız oldukları iddia edildi.

[old_news_related_template title="Corona vakaları artınca kapanma geldi" desc="Corona virüsü salgınının merkez üslerinden biri haline gelen Rusya'da kapanma kararı alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/19/iecrop/rusya-shutterstock_16_9_1634650968.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-vakalari-artinca-kapanma-geldi-6716441/"]

[old_news_related_template title="Bilim insanları uyardı: Corona virüsünün yeni Delta mutasyonu daha bulaşıcı olacak" desc="Dünya çapında 4.8 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgını mutasyona uğrayarak endişe yaratmaya devam ediyor. Önceki mutasyonlardan daha tehlikeli olan Delta mutasyonunun yeni varyantlarını inceleyen bilim insanları, 'Yeni virüsler çok daha bulaşıcı ve tehlikeli' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/19/iecrop/delta-reuters_16_9_1634639124.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/bilim-insanlari-uyardi-corona-virusunun-yeni-delta-mutasyonu-daha-bulasici-olacak-6715365/"]