ABD basınında yer alan haberlerde, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Frank McKenzie, Katar’ın başkenti Doha’da dün Afganistan’daki “tahliye operasyonlarına müdahale etmemelerini konusunda” üst düzey Taliban liderleri ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdiği aktarıldı.

İsmi açıklanmaya bir savunma yetkilisine dayandırılan haberlerde, McKenzie’nin yapılan görüşmede Taliban ile bir "çatışmasızlık mekanizması" kurmak için bir anlaşmaya vardığı ifade edildi.

İZDİHAMDA ÖLÜ SAYISI YÜKSELİYOR

Tahliye operasyonlarının yürütüldüğü Kabil Havaalanı'nda tüm ticari uçuşlar askıya alınırken, tahliye anlarında çıkan izdiham can kaybı 5’ten 7’ye yükseldi. Ölenlerin bir silahla vurularak mı yoksa izdihamda mı hayatını kaybettiği henüz netlik kazanmazken, bazı kaynaklar ise uçaklar havalandığı sırada uçaktan düşenlerin olduğunu aktardı.

[old_news_related_template title="Taliban tarafından başından vurulmuştu... Nobel Ödüllü Malala'dan Afganistan açıklaması" desc="Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yusufzay, Taliban tarafından 5 yıl önce başından vurularak yaralanmıştı. Bugün Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin ardından konuştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/indir-8_16_9_1629122902.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-tarafindan-basindan-vurulmustu-nobel-odullu-malaladan-afganistan-aciklamasi-6596686/"]

[old_news_related_template title="Taliban'dan kaçış! Afganistan'da son durum..." desc="SÖZCÜ TV Web yayınına konuk olarak Kabil'de son durumu aktaran Afgan akademisyen Dr. Faroq Keskin, 'Bazı kolordular, bir mermi atılmadan teslim edildi. Her Afgan bu soruyu soruyor, neden?' diye konuştu. Keskin, 'Afganistan’ın düşmesinin en mühim sebebi, liderlerin birbirlerine güvenmemeleri, eski düşmanlıkların yürümesidir. Afganistan'ın düşmesine bu sebep oldu diye düşünüyorum' görüşlerini paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/kacis_16_9_1629122179.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/canli-talibandan-kacis-afganistanda-son-durum-6596669/"]