Çin silahlı kuvvetleri bu tatbikatın "dış müdahale" ve "provokasyonlara" karşılık olarak yapıldığını açıkladı.

Çin Tayvan'ın kendi toprağı olduğunu iddia ederken, adanın egemenliğini kabul etmesi için geniş kapsamlı bir baskı kampanyası yürütüyor. Tayvan ise iki yıldır Çin ordusunun tekrar tekrar düzenlediği tatbikatlarından şikayetçi oluyor.

Çin ordusunun doğu harekat alanı komutanlığı, savaş gemileri, denizaltı savunma teçhizatına sahip uçaklar ve avcı uçakların "gerçek birliklerin kullanıldığı ortak taarruz ateşi ve diğer tatbikatlar" için Tayvan yakınlarına sevk edildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıntı verilmedi.

"KARŞILIK VERMEK İÇİN HAZIRIZ"

Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan kısa açıklamada, "Ulusun ordusu tam bir hakimiyete sahiptir. Deniz ve havadaki gelişmelerin yanı sıra Tayvan Boğazı bölgesindeki durumu tam olarak değerlendirmiş ve farklı şekillerde karşılık vermek için hazırlanmıştır" denildi.

Tayvan'ın güvenlik planlamasına yakın üst düzey bir yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada Çin hava kuvvetlerinin gelişmiş J-16 savaş uçaklarını kullanarak "hava üstünlüğünü ele geçirme" ve elektronik sinyal tatbikatı gerçekleştirdiğini söyledi.

[old_news_related_template title="Tatil için Afganistan'a gitti, kabusu yaşadı" desc="İngiliz vatandaşı Miles Routledge, 'dünyanın en tehlikeli ülkeleri'ni araştırdıktan sonra tatil için seçtiği Afganistan'da kabusu yaşadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/0_british-student-on-holiday-in-afghanistan-accepts-death-2_16_9_1629101042.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/tatil-icin-afganistana-gitti-kabusu-yasadi-6595917/"]

[old_news_related_template title="Apple kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşıyormuş" desc="ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ın en büyük pazarlarından biri olan Çin'de varlığını kuvvetlendirmek için kullanıcıların verilerini Pekin hükümetiyle paylaştığı ve hükümeti rahatsız eden bazı uygulamaları da AppStore'dan kaldırdığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/18/iecrop/apple-shutterstock_16_9_1621329650.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/apple-kullanici-bilgilerini-cin-hukumetiyle-paylasiyormus-6437101/"]