Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı... BBC'de yayınlanan açıklamada Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı, ülkelerin Güney Afrika'yı cezalandırdığını söyledi.

Yapılan açıklamada, "Bilimdeki mükemmelliği takdir etmeleri gerekirken cezalandırdılar. Yapılan son seyahat yasakları Güney Afrika'nın gen dizilimi ve üstün teknolojilerini cezalandırmak anlamına geliyor" denildi.

Cuma günü Dünya Sağlık Örgütü Omicron'u tehlikel varyantlar kategorisine almıştı... Güney Afrika'da ilk Omicron vakası 9 Kasım'da tespit edilmiş ve DSÖ'ye 24 Kasım'da bu bulgular iletilmişti.

Hafta sonu, aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülke Güney Afrika, Angola, Botsvana, Seyşeller, Zimbabve ve Mozambik'in de aralarında olduğu ülkelerle uçuşları askıya almıştı.

Güney Afrika Salgın Tepki ve İnovasyon Merkezi Direktörü Profesör Tulio de Oliveira, "Dünya Güney Afrika'yı ve Afrika'yı desteklemeli bizi izole etmemeli. Biz bilimse araştırmalar konusunda çok şeffafız. Biz virüsü bulduk ve verileri kamuoyuna duyurduk. Ülkemizi ve dünyayı korumak için elimizden geleni yaptık" dedi.[old_news_related_template title="Fransa: Omicron varyantı ülkede muhtemelen var" desc="Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, Paris'te gazetecilerin sorularını yanıtladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/28/iecrop/paris-reuters_16_9_1638095649.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/fransa-omicron-varyanti-ulkede-muhtemelen-var-6795188/"]

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü'nün iki Antik Yunan harfini atlayıp Omicron'u seçmesi tartışma yarattı" desc="Dünya Sağlık Örgütü, Cuma günü yaptığı açıklamada Güney Afrika'da tespit edilen yeni corona virüsü varyantına Omicron adını vermesi yeni bir tartışma yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/28/iecrop/corona-shutterstock_16_9_1638093002.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunya-saglik-orgutunun-iki-antik-yunan-harfini-atlayip-omicronu-secmesi-tartisma-yaratti-6795072/"]