Hollanda'nın çok okunan gazetelerinden De Telegraaf'ta yer alan haberde Hollanda hükümetinin, artan doğalgaz ve enerji fiyatlarına karşılık vatandaşlarına para yardımı yapmayı planladığı aktarıldı.

Hollanda hükümetinden kaynaklar De Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada vatandaşlara yaklaşık 400 euro para yardımı yapmayı gündemine aldığını söyledi. Geçen hafta Hollanda Ekonomi Bakanı Wopke Hoekstra geçen hafta, "Enerji fiyatlarında ani bir artışa karşı vatandaşı korumak için gerekli adımlar atılacak" demişti.

De Telegraaf, "Hükümet enerji vergilerini 8 milyon hane için düşürmeyi planlıyor" ifadesine yer verdi.

Öte yandan Hollanda TV'si NOS da, "Hükümet evlerin yalıtımı için 150 milyon euro harcamayı amaçlıyor" ifadesini kullandı. NOS, hediye kuponu formatında verilecek yardımın ev eşyası ve tamirat malzemeleri satan mağazalarda geçerli olacağını duyurdu. Ülkenin kuzeyindeki Groningen'deki kaynaklar dolayısıyla ucuz doğalgaza erişebilen Hollanda'da gelecek yılın sonundan itibaren bu kaynak kullanılmayacak.

Hollanda hükümeti bölgedeki sismik risktten dolayı bu kararı aldıklarını açıkladı.
 

[old_news_related_template title="Vatandaş doğalgaz zammından sonra sobaya döndü" desc="Kabaran doğalgaz faturalarından sonra vatandaş hem ısınıp hem yemeğini pişirebileceği fırınlı sobalara talebini artırdı. Doğalgazlı evinde soba kullanacağını söyleyen bir vatandaş 'Soba fiyatları da geçen senelere göre yüksek ama mecbur alacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/resimid_189180521_18918052_16_9_1634210165.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/vatandas-dogalgaz-zammindan-sonra-sobaya-dondu-6706547/"]