İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın kabinesinde değişikliğe gidiyor... Reuters haber ajansına konuşan başbakanlıktan bir kaynak, "Başbakan öğleden sonra tüm ülkeyi birleştirmek ve bir araya getirmek atamalarda bulunacak" dedi.

Ülkedeki bölgesel gelir eşitsizliğiyle mücadele etmek Johnson'un 2019 yılındaki seçimlerdeki vaatlerinden birisiydi. İsmini açıklamayan yetkili, Johnson'un odağının Covid-19 sonrasında yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu da söyledi ve değişikliklerin bu sebeple yapılacağının altını çizdi.

Haftalık konuşması sırasında Johnson'ın yanında Ekonomi Bakanı Rishi Sunak yer alırken Eğitim Bakanı Gavin Williamson ve Dışişleri Bakanı Bakanı Dominic Raab yer almadı. İngiliz basını Williamson ve Raab'ın görevden alınacağı iddiasını ortaya attı.

Taliban'ın Kabil'i ele geçirdiği günlerde Girit'te tatilde olan ve tatilini yarıda kesmeyerek ülkesine gelmeyen Raab, o dönem çok tepki toplamıştı.

Bugün TSİ 16:00 sularında ise kabine değişikliği duyuruldu. İngiliz basınının gündeme getirdiği gibi Williamson görevden alındı. Twitter'dan açıklama yapan Williamson, "2019 yılından beri Eğitim Bakanı olarak çalışma ayrıcalığına sahibim. Başbakanı ve hükümetini desteklemeye devam edeceğim" dedi.

Öte yandan Adalet Bakanı Robert Buckland'ın da görevden alındığı açıklandı.

[old_news_related_template title="Boris Johnson'ın annesi Charlotte 79 yaşında hayatını kaybetti" desc="İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın annesi Charlotte Johnson Wahl'ın 79 yaşında aniden hayatını kaybettiği açıklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/14/iecrop/boris-johnson-reuters_16_9_1631594772.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/boris-johnsonin-annesi-charlotte-79-yasinda-hayatini-kaybetti-6647826/"]

[old_news_related_template title="Dünyanın gözü New York'ta: Aralarında Erdoğan, Bolsonaro ve Johnson da var" desc="Uluslararası kamuoyu gelecek hafta New York'ta gerçekleşecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na kilitlenmiş vaziyette... Corona virüsü riskine rağmen aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilyalı sağcı lider Bolsonaro, İtalya'nın teknokrat başbakanı Draghi ve İngiltere Başbakanı Johnson'ın da bulunduğu liderlerin bizzat katılma kararı gündem oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/13/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1631535186.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunyanin-gozu-new-yorkta-aralarinda-erdogan-bolsonaro-ve-johnson-da-var-6646873/"]