İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başkent Tahran’da yabancı ülkelerin büyükelçileri ve temsilcileri ile düzenlenen toplantıda konuştu.

Viyana’da devam eden nükleer anlaşmaya dönüş müzakerelerine değinen Reisi, “ABD’nin İran’a yönelik ekonomik yaptırımları kaldırması halinde Washington yönetimi ile iyi bir anlaşma mümkün” dedi.

İDDİALARI YALANLADI

İran’ın müzakerelerde ciddi olmadığı yönündeki iddiaları yalanlayan Reisi, nükleer müzakerelere iki taslak metin sunduklarını belirterek, “Sunduğumuz iki taslak metin ile ciddiyetimizi gösterdik. Buna karşılık karşı taraf yaptırımları kaldırırsa iyi bir anlaşma mümkün olur. Biz İran olarak böyle bir anlaşmanın peşindeyiz” dedi.

TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Reisi, “Düşmanlarımız yaptırım kozunu bize karşı kullanmaya devam ederse biz de eli, kolu bağlı oturacak değiliz. İran bu noktada bir çok seçeneğe sahip” ifadelerini kullandı. İran’ın bölge ticaretinde payının çok düşük olduğuna işaret eden Reisi, “Irak ve Suriye gibi ülkelerde ticari payımız çok düşük. Bunu artırmamız gerekiyor” dedi.

[old_news_related_template title="İsrail'in İran'a iki saldırı düzenlediği iddia edildi" desc="ABD basınında yer alan haberde, İsrail’in geçtiğimiz eylül ayında İran’daki nükleer tesise ve geçtiğimiz haziran ayında ise Devrim Muhafızlarına ait bir füze üssüne saldırı düzenlediği iddia edilerek, ABD’nin söz konusu saldırılar öncesi bilgilendirildiği öne sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/11/iecrop/israil-iran_16_9_1639257608.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israilin-irana-iki-saldiri-duzenledigi-iddia-edildi-6822164/"]

[old_news_related_template title="İranlı muhalifin öldürülmesi davasında tahliye kararı" desc="Levent’te İranlı muhalif Mesud Molavi Vardanjani’nin öldürülmesine ilişkin görülen davanın 3. duruşmasında tetikçi olduğu iddia edilen Abdulvahab Koçak, ilk kez savunma yaptı. Koçak, “Olay yerinde beyan veren güvenlik görevlisi demiş ki, 'Türkçesi yoktu, Arap aksanlıydı. Ben burada hangi dili konuşuyorum, ne aksanıyla konuşuyorum. Mahkemenin hakkaniyetli karar vermesini istiyorum” dedi. Mahkeme, tutuklu bir kişinin tahliyesine karar verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/10/iecrop/ajan-dha_16_9_1584025291_16_9_1639148142.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iranli-muhalifin-oldurulmesi-davasinda-tahliye-karari-6819702/"]