Japonya'da dünden bu yana etkisini sürdüren Chanthu tayfunu hayatı olumsuz etkiledi. Ülkenin farklı kesimlerinde şiddetli yağış ve fırtınaya neden olan tayfun nedeniyle Wakayama eyaletindeki Mihama'da yaklaşık 50 evin çatısının uçtuğu açıklandı.

Wakayama eyaletinde 1, Kyushu bölgesinde 5 kişinin yaralandığı bildirilirken, Kyushu'daki 7 bin hane elektriksiz kaldı. Fukuoka ve Hiroshima arasındaki tren seferlerinin geçici olarak askıya alınmasına yol açan Chanthu tayfunu, hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Bugün en az 50 iç hat uçuşunun iptal edildiği kaydedildi.

SEL VE HEYELAN UYARISI

Şiddetli yağış ve fırtınanın Kanto-Koshin, Hokkaido, Tokai ve Tohoku'da etkisini sürdüreceğini duyuran Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), riskli bölgelerde yaşayan sakinleri olası heyelan ve sel riskine karşı tetikte olmaya çağırdı.

JMA geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada, Doğu Çin Denizi üzerinde seyreden Chanthu tayfununun ülkede etki göstereceği uyarısında bulunmuş, yetkililer ise riskli bölgelerde yaşayan sakinleri olası tahliye uyarılarına karşı hazırlıklı olmaya çağırmıştı.

[old_news_related_template title="Japonya'da Başbakan adayı Kishida'dan 273 milyar dolarlık destek çağrısı" desc="Japonya'da gelecek seçimlerde güçlü bir Başbakan adayı olması beklenen eski Dışişleri Bakanı Fumio Kishida corona virüsünün neden olduğu ekonomik tahribatın giderilmesi için 30 trilyon yenlik (273 milyar dolar) bir ekonomik destek paketi hazırlanması çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/07/iecrop/fumio-kishida-reuters_16_9_1630998875.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/japonyada-basbakan-adayi-kishidadan-273-milyar-dolarlik-destek-cagrisi-6635072/"]