Avusturya'nın sağcı başbakanı Sebastian Kurz, ülkeye daha fazla Afgan gelmesini istemediğini açıkça yineledi.

Televizyon kanalı Puls 24'e konuşan ve bugün yayınlanan röportajda Kurz, "Ben açıkça gönüllü olarak daha çok Afgan mülteci alınmasına karşıyım. Ve bu durum benim başbakanlığım sürecinde de gerçekleşmeyecek" dedi.

Kariyerini azınlık ve göçmen karşıtlığı üzerine kuran Kurz, Avusturya'nın bir seçenek olmadığını dile getirdi. Resmi verilere göre Almanya'nın ardından en çok Afgan mülteci barındıran ülkesi Avusturya'da 40 binden fazla Afgan bulunuyor. Kurz açıklamalarında, "Avusturya orantısız şekilde büyük katkı sağladı. Ben daha çok insan alınması taraftarı değilim. Bu konuda karşı tarafta yer alıyorum" dedi.

Kurz, Afganistan'dan kaçan insanların bölgede kalması gerektiğini dile getirirken, "Türkmenistan ve Özbekistan sadece 14 ve 13 Afgan aldı" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Hangi ülke kaç Afgan mülteci alacak?" desc="Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmak isteyen Afganlar, havalimanları ve sınır kapılarına akın etti. Avrupa Birliği, komşu ülkelere sınırları açın çağrısında bulundu. Ülkedeki kaos ortamı günden güne yerini korku ve endişeye bırakırken, Dünya, Afganlara yardım eli uzatmakta yine yetersiz... Bazı ülkeler, sadece kendi personellerini ülkelerine kabul edeceklerini açıklarken, bazıları da en fazla 10 mülteci alabileceklerini açıkladı. İşte Dünya'nın insani krize bakışı; " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/20/iecrop/depophotos_17230930_16_9_1629449079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/hangi-ulke-kac-afgan-multeci-alacak-6603428/"]