Son dönemde nükleer füze denemelerine hız veren Kuzey Kore, bunun gerekçesinin ABD istilasını caydırmak için olduğunu öne sürdü. New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşma yapan Pyongyang temsilcisi, bu ay devreye giren üçüncü silahın yalnızca koruma amaçlı olduğunu savundu.


Temsilci konuşmasında, "Kore Yarımadası'ndaki muhtemel bir savaşın önündeki engel ABD'nin merhametinden kaynaklanmıyor. Bunun sebebi ülkemizin günden güne büyüyen caydırıcı gücü. İstilacı güçleri kontrol altında tutuyor" dedi.

'DÜŞMANCA POLİTİKALARDAN VAZGEÇİN'

Temsilci konuşmanın devamında, "Eğer ABD, Kore Yarımadası'nda gerçekten barış ve uzlaşma istiyorsa, ilk iş olarak Kuzey Kore'ye yönelik düşmanca politikalardan vazgeçmeli. Kore Yarımadası'ndaki ortak askeri tatbikatlara ve stratejik silahların yayılımına son vermelidir" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Dün ABD bugün Kuzey Kore: Hipersonik füze denemeleri hız kazandı" desc="Sesten beş kat daha hızlı hipersonik füze denemeleri son dönemde hız kazandı. ABD'nin ardından Kuzey Kore'de yeni bir hipersonik füze denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/missile_top_16_9_1632898532.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dun-abd-bugun-kuzey-kore-hipersonik-fuze-denemeleri-hiz-kazandi-6676413/"]