Mısır'ın İsmailiye şehrinde bulunan Yatırım Serbest Bölgesi'nde bir kimya fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Fabrikadan yükselen alevler kilometrelerce uzaklıktan görüldü.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken, polis ekipleri fabrikanın bulunduğu bölgeyi kordon altına aldı.

ısır medyası, fabrikada çıkan yangın nedeniyle çok sayıda işçinin dumandan etkilendiğini belirterek, yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Yangında can kaybına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

[old_news_related_template title="Mısır Dışişleri'nden Türkiye açıklaması" desc="Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin gelişme gösterdiğini ifade etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/02/iecrop/qm6yanvo5vk3xp6juqlcnojbsu_16_9_1633182229.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/misir-disislerinden-turkiye-aciklamasi-6683706/"]

[old_news_related_template title="Mısır'da birinci yüzyıldan kalma askeri gemi kalıntıları bulundu" desc="Avrupa Sualtı Arkeolojisi Enstitüsü (IEASM) liderliğindeki bir Mısır-Fransız çalışmasında, harap olmuş bir savaş gemisinin kalıntıları ortaya çıktı. Araştırmacılar bir zamanlar Mısır'ın en büyük Akdeniz limanı olan batık Thônis-Heracleion şehrinde bulunan geminin bozulmamış kalıntılarına rastlamanın oldukça nadir görülen bir durum olduğunu belirttiler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/23/iecrop/misir_gemisi-1_16_9_1627038625.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/misirda-birinci-yuzyildan-kalma-askeri-gemi-kalintilari-bulundu/"]