Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Mısırlı mevkidaşı Sami Şükrü ile başkent Moskova’da gerçekleştirdiği görüşme sonrası Suriye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sputnik'in aktardığına göre, Lavrov, “İdlib gerilimi azaltma bölgesinde, terörist tehdidi devam ediyor, hatta artıyor” dedi.




Suriye’nin İdlib bölgesinde varlığını koruyan terörist grupların bulundukları alandan Suriye ordusuna karşı saldırılarını sürdürdüğünü kaydeden Lavrov, “Dahası, Rus güçlerine karşı saldırı girişimlerinde bulunuyorlar” diye ekledi.




Rusya Dışişleri Bakanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sebeple Rusya tarafı, (Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın arasındaki anlaşmaların tamamen uygulanmasının gerekliliğini teyit etmektedir. Üstlerine giydikleri yeni giysiler fark etmeksizin, en başta Heyet Tahrir Şam militanları olmak üzere (İdlib’deki) teröristler izole edilmelidir. Nihai olarak bu terörist gruplar etkisiz hâle getirilmelidir.”

[old_news_related_template title="Erdoğan Putin ile görüşmesinin detaylarını paylaştı, Rusya'dan dikkat çeken yorum" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Karadeniz kıyısındaki Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. İki lider birçok konuyu masaya yatırırken, Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamaları Rus uzman Ruslan Pukhov, Bloomberg'e yorumladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/erdogan-reuters2_16_9_1633005254.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogan-putin-ile-gorusmesinin-detaylarini-paylasti-rusyadan-dikkat-ceken-yorum-6679371/"]

[old_news_related_template title="Eski Beyaz Sözcüsü Grisham'ın kitabından yeni detaylar ortaya çıktı: Putin, Trump'ın dikkatini dağıtmak için kadın tercümanı kullandı" desc="Eski Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham, yeni kitabında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın liderlerle olan ilişkilerine mercek tuttu. Trump'ın en sevdiği Avrupalı liderin Boris Johnson olduğunu yazan Grisham, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, G-20'de Trump'ın dikkatini dağıtmak için kadın tercümanı kullandığını öne sürdü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/trump-putin-reuters-3_16_9_1632994279.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/eski-beyaz-sozcusu-grishamin-kitabindan-yeni-detaylar-ortaya-cikti-putin-trumpin-dikkatini-dagitmak-icin-kadin-tercumani-kullandi-6678821/"]