ABD’nin 20 yıl sonra Afganistan’dan çekilme kararı alması ve askerlerini tahliye etmesinin ardından ülkede kontrolü ele alan Taliban, uluslararası medyanın dikkatini çeken bir iddiayla gündemde.

Taliban sözcüsü Qari Saeed Khosty, Avustralyalı bir şirketle kenevir ticareti konusunda anlaşma yaptıklarını öne sürdü. Cpharm adlı şirketin bu alanda 430 milyon dolarlık yatırım yapmak istediğini belirten Khosty, Afganistan'a bir işleme tesisi kuracaklarını söyledi.

ŞİRKETTEN YALANLAMA

Ancak Taliban'dan gelen bu iddiaya Cphram şirketinden kısa süre içinde yalanlama geldi. Şirket direktörü Josie Gabites, "Buradan hiç kimse Taliban'dan kimseyle görüşmedi. Bunun bizimle bir alakası yok. Taliban'la ya da kenevirle bir işimiz yok. Bunun nereden çıktığını da bilmiyoruz. Herhangi bir bağlantımız yok" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Taliban, Türk dizilerine savaş açtı: Kadınların olduğu dizileri yayınlamayın" desc="Ağustos ayında Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, Türk dizilerine savaş açtı... AFP, Taliban'ın TV kanallarına 'Kadınların olduğu dizileri yayınlamayın' talimatını verdiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/22/iecrop/fatmagulun_16_9_1637563499.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/taliban-turk-dizilerine-savas-acti-kadinlarin-oldugu-dizileri-yayinlamayin/"]