Güney Afrika’da ortaya çıkan ve İngiltere’de hızla yayılan Covid-19’un Omicron mutasyonu İngiltere’de can kaybına neden oldu.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid bugün yaptığı açıklamada, İngiltere’de Omicron mutasyonlu tespit edilen 10 kişinin tedavisinin hastanede devam ettiğini söyledi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İngiltere Başbakanı Boris Johson ise bugün Londra’da bir aşı merkezini ziyaret etti. Johson, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Omicron mustayonu enfekte olan bir hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

AŞI İÇİN KUYRUĞA GİRDİLER

Öte yandan, İngiliz sağlıkçılar Omicron mutasyonunun hızla yayılmasının ardından binlerce kişinin aşı merkezlerinden randevu aldığını ve aşı merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturduğu kaydedildi.

TÜRİKİYE'DE DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Güney Afrika'da tespit edildikten sonra başta Nu varyantı denilen fakat Dünya Sağlık Örgütü tarafından Omicron olarak adlandırılan corona virüsü varyantı Türkiye'ye de sıçramıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Aralık'ta yaptığı açıklamada, "Bizde 6 Omicron vakası var. İstanbul'da 1, İzmir'de 5 vaka var" ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Bakan Koca güncel corona verilerini açıkladı! İşte bugünkü vefat ve vaka sayısı" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 13 Aralık 2021 Pazartesi gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 171 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre artış yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Fark nedir? Covid-19 salgını ortaya çıktığı aylarda ve bu yılın başlarındaki kadar korkutucu değil. Neden? Sosyal hayatı eski ölçüde tahrip etmiyor. Neden? Çoğu insan hastalığı oldukça hafif geçiriyor. Neden? Bu soruların ilk sıradaki cevabı aşıdır. Eksik aşılarınızı tamamlayın' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/13/iecrop/corona-dha-2_16_9_1639408427.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakan-koca-guncel-corona-verilerini-acikladi-iste-bugunku-vefat-ve-vaka-sayisi-6825128/"]

[old_news_related_template title="DSÖ'den Omicron açıklaması: Çok büyük risk" desc="Dünya Sağlık Örgütü, Omicron’un Delta varyantından daha bulaşıcı olup olmadığı konusunda belirsizlikler olduğunu belirtti. Öte yandan Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada kullanılan corona virüsü aşılarının Omicron varyantına korumasının sınırlı olduğunu ortaya çıkardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/13/iecrop/omicron-reuters21_19314253_16_9_1639397679.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dsoden-omicron-aciklamasi-cok-buyuk-risk-6824671/"]