Rus haber ajansı TASS, Kabil'e giden Ukrayna tahliye uçağının kaçırıldığını iddia etti.

Habere göre, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kabil'e giden Ukrayna tahliye uçağının kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını duyurdu.

İran Sivil Havacılık Otoritesi ise, uçağın Meşhed'de yakıt ikmali yaptığını ve ardından Kiev'e uçtuğunu söyleyerek haberi yalanladı.

YALANLAMA GELDİ

İddialarla ilgili olarak bir yalanlama haberi de Ukrayna'dan geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko  "Kabil'de veya başka bir yerde ele geçirilen Ukrayna uçağı yok. Bazı medya organlarında dolaşan bilgiler doğru değil" dedi.
Rus Haber Ajansı TASS, Kabil'e giden Ukrayna tahliye uçağının kaçırıldığını öne sürmüştü.

TASS'ın haberinde Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgeny Yenin tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'a giden Ukrayna uçağının, İran'a uçan kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı ifade edilmişti.

Ukrayna, 16 Ağustos'ta Afganistan'dan 8'i Ukraynalı 80 kişiyi uçakla ülkeye getirdiklerini duyurmuştu. Ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Afganistan'dan 31'i Ukraynalı 83 kişiyi tahliye ettiklerini bildirmişti.


[old_news_related_template title="Afganistan'dan tahliye edilirken uçakta bir bebek dünyaya getirdi" desc="Afgan kadın, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir tahliye uçuşunda bir kız bebek dünyaya getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/22/iecrop/afgan_kadin_dogum-reuters_16_9_1629629322.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/afganistandan-tahliye-edilirken-ucakta-bir-bebek-dunyaya-getirdi-6607334/"]

[old_news_related_template title="Afganistan'la ilgili o kritik soru cevapsız kaldı" desc="ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan düzenlediği basın toplantısında, Afganistan gibi bir ülkenin hiçbir tahliyesinin “acı ve çaresizliğin yakıcı görüntüleri” olmadan gerçekleşemeyeceğini belirtti. Sullivan, bir gazetecinin Biden'ın 31 Ağustos'taki ayrılma tarihini uzatıp uzatmayacağına dair gelen sorudan kaçınarak, yetkililerin her gün siyasi ve güvenlik kanalları aracılığıyla Taliban liderleriyle görüştüklerini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/23/iecrop/abddd1_18589078_16_9_1629751875.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/afganistanla-ilgili-o-kritik-soru-cevapsiz-kaldi-6610001/"]