Soruşturma devam ettiği için adının açıklanmasını istemeyen konuya yakın kaynakların Reuters'a yaptıkları açıklamaya göre, Almanya'nın mali denetim kurumu BaFin tarafından yürütülen soruşturma, kurumun birden fazla departmanında yürütülüyor.

Bu soruşturma, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yürütülen Yapılandırılmış Alfa Fonlarına yönelik ve ilgili soruşturmalar nedeniyle birçok yatırımcı davasıyla karşı karşıya olan Allianz üzerindeki baskıyı artırıyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK PARA YÖNETİCİLERİNDEN BİRİ

Allianz, soruşturmanın merkezindeki fonları yöneten tahvil devi Pimco ve Allianz Global Investors aracılığıyla yönetilen 2.4 trilyon euro (2.9 trilyon dolar) varlığa sahip dünyanın en büyük para yöneticilerinden biri.

Kaynaklar, BaFin yetkililerinin, fon birimi dışındaki Allianz yöneticilerinin, milyarlarca dolarlık zarara yol açan olaylardan ne ölçüde haberdar olduklarını veya bu olaylara ne ölçüde dahil olduklarını incelediklerini söylediler.

Allianz sözcüsü, BaFin soruşturması hakkında sorulara yanıt vermedi.

CORONA VİRÜSÜ SALGINI ETKİLEDİ

Koronavirüs salgınının piyasaları çıkmaza sürüklemesinin ardından, fonlar %80 veya daha fazla değer kaybetti.

Allianz opsiyonlara yapılan yanlış yatırımlardan kaynaklanan ciddi kayıpların ardından 2019 sonunda 2.3 milyar dolar değerindeki iki fonu Mart 2020'de kapattı.

Diğer fonlardaki kayıplar bazı yatırımcıların kalan paralarını geri çekmesine neden oldu.
[old_news_related_template title="Taliban'ın egemenliğindeki Afganistan'da günlük hayat: Ekonomik sıkıntılar patlak verdi" desc="Taliban güçlerinin kontrolü ele geçirdiği Afganistan’ın başkenti Kabil'de günlük hayat devam ediyor. Yaşanan yönetim değişikliği nedeniyle esnaf müşterilerin azlığından olumsuz etkilenirken, vatandaşlar da artan fiyatlardan şikayet ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/27/iecrop/6eqi2c2e3bllviywbyvqqxdyju_16_9_1630064133.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/talibanin-egemenligindeki-afganistanda-gunluk-hayat-ekonomik-sikintilar-patlak-verdi-6616678/"]

[old_news_related_template title="UEFA'dan Allianz Arena'da gökkuşağı renklerine yasak!" desc="UEFA, Macaristan hükümetinin LGBT karşıtı yasasını protesto etmek için EURO 2020'deki Almanya-Macaristan maçında Allianz Arena'nın gökkuşağı renkleriyle aydınlatılması teklifini kabul etmedi. Karar sonrası Almanya cephesi büyük tepki gösterirken, UEFA farklı bir teklif önerdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/22/iecrop/allianz-45456567_16_9_1624381001.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/uefadan-allianz-arenada-gokkusagi-renklerine-yasak-lgbt-6500381/"]