Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde terör örgütü IŞİD sempatizanı olduğu belirtilen saldırganın gerçekleştirdiği bıçaklı saldırının yankıları sürüyor.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern bugün düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele yasasını sıkılaştırma sözü verdi. Ardern, "Parlamento faaliyete geçer geçmez bu işi tamamlayacağımıza söz veriyorum. Bu, yasayı mümkün olan en kısa sürede ve en geç bu ayın sonuna kadar geçirmek için çalışmamız anlamına geliyor" dedi.

Hazırlanan yasa tasarısı, terör saldırısına yol açabilecek "planlama ve hazırlığı" suç sayıyor. Uzmanlar da değişikliğin, saldırganların serbest kalmasının önünü açan yasal boşluğu doldurduğunu ifade ediyor.

İKİ AY ÖNCE HAPİSTEN ÇIKMIŞ

Auckland'de dün girdiği süpermarketten aldığı bıçakla içeride dehşet saçan Sri Lanka uyruklu 32 yaşındaki saldırgan, 6 kişiyi yaralamıştı. Yaralı sayısı 7 olarak güncellenirken, 3'ünün sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi. Polisin müdahalesiyle saldırı anından 60 saniye sonra etkisiz hale getirilen saldırganın 3 yıldır hapiste olduğu, Temmuz ayında serbest kaldığı öğrenildi.

[old_news_related_template title="Yeni Zelanda'da saldırı paniği: IŞİD sempatizanı AVM'de dehşet saçtı" desc="Yeni Zelanda'da terör saldırısı paniği yaşandı. IŞİD sempatizani bir saldırgan, bir alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı düzenledi. 6 kişinin yaralandığı olay sonrası saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/03/iecrop/yeni-zelanda-saldiri-new-zealand-herald_16_9_1630653752.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yeni-zelandada-saldiri-panigi-isid-sempatizani-avmde-dehset-sacti-6628147/"]