Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolar 100'üncü gününde, kampüs içerisinde bir dizi etkinlik gerçekleştirerek tepkilerini dile getirmeyi sürdürdü.

METRELERCE UZUNLUKTA BRANDA ÇİMLERE SERİLDİ

Saat 11.00’da “Pankart Atölyesi” adını verdikleri etkinliği düzenleyen öğrenciler, Melih Bulu'yu istifaya çağıran binlerce Boğaziçi Üniversitesi mezununun adının yazılı olduğu metrelerce uzunluktaki branda kampüs çimlerine serdi.

ÖĞRENCİLER REKTÖRLÜĞE SIRTINI DÖNDÜ

Ardından saat 12.00’da rektörlük binasına sırtını dönen öğrenciler, “Kayyum rektör istemiyoruz” ve “Melih Bulu rektörümüz değildir” sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.

REKTÖRLÜK BİNASINA “KAYYUMLUK” YAZILI KAĞIT ASILDI

Öğrenciler, saat 12.30’da ise “kayyumluk” adını verdikleri rektörlük binasının girişindeki tabelaya, üzerinde “kayyumluk” yazan kağıt astı. Kampüs içindeki etkinlikler, konserlerle devam ediyor.

BULUTSUZLUK ÖZLEMİ KONSERİ

Boğaziçili öğrenciler, protestolarının 100’üncü gününde kampüs içinde gerçekleştirdikleri etkinliklere  ünlü müzik grubunu Bulutsuzluk Özlemi konseriyle devam etti.

Öğrenciler, ardından Güney Kampüste “Direniş Kitaplığı” kurdular.

“DİRENDİK, DİRENMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Akademisyenler ise bir açıklama yaparak şöyle dedi:

* Geçen 100 gün içinde, bir kamu üniversitesi olan üniversitemizin tüm ilkeleri ve değerleri göz ardı edilerek kurumumuz tahrip edildi, edilmeye devam ediyor. LGBTİ+ öğrenci kulübümüz kapatıldı.

* Ülke üniversitelerine örnek olan Cinsel Tacizi Önleme Komisyonumuzun koordinatörü, maddi nedenle öne sürülerek ücretsiz izne çıkarıldı. Üniversitemize danışılmadan iki yeni fakülte kurulacağı açıklandı.

* Bir gecede kurulan bu fakültelerden birine bir dekan atandı. Bizler, tüm bunlara ilkelerimiz ve değerlerimizden, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle direndik, direnmeye devam ediyoruz.

“DEĞİL 100 GÜN, GEREKİRSE BİN GÜN SÜRECEK”

* Üniversitelerde karar alma yetkisinin, demokratik yöntemlerle seçilmiş kurullarda ve akademik yöneticilerde olması özerklik için şarttır.

* Kamuoyuna ilkelerimizin arkasında olduğumuzu, rektör ve rektör yardımcıları istifa edene, fakülte kurulması kararı geri alınana kadar bu direnişten vazgeçmeyeceğimizi saygıyla duyurur; bu mücadeleyi öğrencilerimize, mezunlarımıza ülkemize olan borcumuz olarak gördüğümüzü ifade etmek isteriz. Değil 100 gün, değil 6 ay, gerekirse bin gün sürecek ve sonunda direniş kazanacak. Kabul etmiyoruz. Vazgeçmiyoruz.