Okullar için uzun süredir beklenen kararlar alındı, öğrencilerin durumu netleşti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘2 Mart Salı günü itibarıyla tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanacak.’ denildi.

ORTAOKULLAR KAÇ GÜN OLACAK?

Ortaokullar düşük ve orta riskli illerde olmak üzere; Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün, Ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat şeklinde eğitime başladı.

Yüksek ve çok yüksek şehirlerde ise sadece 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat eğitim verilecek.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.

ORTAOKULLLAR HANGİ İLLERDE AÇILDI?

Ortaokulların açıldığı düşük ve orta riskli iller şu şekilde;

* Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır

* Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars

[old_news_related_template title="Okullar açıldı mı? Okullarda yüz yüze eğitim kaç gün?" desc="Uzun bir sürenin ardından okullar yüz yüze eğitim için kapılarını açıyor. İlkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde bugün okullar açık olacak. Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerdeki ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/02/iecrop/okullar-ne-zaman-acilacak-dha_16_9_1614661563.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/okullar-acildi-mi-okullarda-yuz-yuze-egitim-kac-gun-6289855/"]