ABD Devlet Başkanı Joe Biden'ın sosya medya platformlarının corona virüsü aşıları ile ilgili yanlış bilgilendirmelere izin verdikleri gerekçesi ile sosyal medya devlerini hedef alması, Facebook'un hisselerinde düşüşe sebep oldu.

Geçtiğimiz haftasonu Biden, sosyal medya platformlarını aşılarla ile ilgili yanlış bilgilerin yayılmasına izin vererek “insanları öldürmekle” suçlamıştı. Facebook gibi şirketler sorulduğunda ise Biden, “yaşanan salgın aşısızlar arasında. Ve onlar da insanları öldürüyor” ifadeleri ile cevap verdi.

FACEBOOK GERİLİMİ ARTIRDI, HİSSELER DÜŞTÜ


Sosyal medya devi Facebook ise Biden'ın suçlamalarına cevap vermekte gecikmedi.

Cumartesi günü Facebook’un Ürün Yönetimi Müdür Yardımcısı Guy Rosen, “Biden yönetimi, Amerikalı bir avuç sosyal medya şirketini suçlamayı seçti” dedi. Hükümeti hedef göstermekle suçlayan Rosen, “Gerçek şu ki;  ABD’de Facebook kullanıcıları arasında aşıyı kabul edenlerin sayısı arttı.”

Kavganın ardından Facebook'un NASDAQ borsasındaki hisseleri bir gün içinde yüzde 0,4 düşüş gösterdi.

[old_news_related_template title="ABD Başkanı Biden'dan sosyal medya devlerine aşı karşıtlığı suçlaması: İnsanları öldürüyorlar" desc="ABD Başkanı Joe Biden aşı karşıtlığıyla ilgili sosyal medyada yer alan yanıltıcı bilgilere ateş püskürdü. Başta Facebook olmak üzere sosyal medya platformlarını hedef alan Biden, 'Pandemi yalnızca aşı olmayanlar arasında. İnsanları öldürüyorlar' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/17/iecrop/biden-beyaz-saray-reuters_16_9_1626500239.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-baskani-bidendan-sosyal-medya-devlerine-asi-karsitligi-suclamasi-insanlari-olduruyorlar-6543478/"]

[old_news_related_template title="Facebook hakkında şok edici iddialar" desc="Mühendisler kullanıcı verilerini kişisel çıkarları için kullandılar, Yahoo'nun teklifini reddeden Zuckerberg'e yönetim istifa ile yanıt verdi, erkek çalışanlardan cinsiyetçi söylemler... An Ugly Truth: Inside Facebook's Battle for Domination adlı kitap Facebook'ta neler olduğunu, şimdiye kadar basına yansımamış skandalları gün yüzüne çıkarıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/15/iecrop/mark_zuckerberg-2-reuters_16_9_1626329487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/facebook-hakkinda-sok-edici-iddialar-6540024/"]