Abu Dabili International Holding Co CEO'su Syed Basar Shueb, Türkiye'de sağlık, sanayi ve gıda işleme gibi sektörlerde yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi.

Shueb, Reuters'a yaptığı açıklamada şirket heyetinin fırsatları araştırmak için bu hafta Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve IHC'nin Türkiye'de sağlık, sanayi ve gıda işleme sektörlerinde fırsatları değerlendirdiğini ifade ederek, "Türkiye en büyük gıda işleme tesislerinden birine sahip, bunu da araştırıyoruz" diye konuştu.

İstanbul'da konuya yakın bir kaynak da, IHC'nin bazı şirketlerde azınlık hissesi almayı ve çeşitli sektörlerde orta ölçekli satın almaları değerlendirdiğini söyledi.

ANKARA'DAN KÖRFEZ AÇILIMI


Ankara'nın çeşitli Arap güçleriyle gerilimi azaltma adımının ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye arasındaki ilişkiler iyileşme işaretleri gösteriyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan ile ekonomik işbirliğine yönelik bir toplantıda görüşmüştü.

Thanoun, son aylarda Abu Dabi'nin borsadaki en değerli hissesine sahip olan IHC'nin Yönetim Kurulu Başkanı.

Erdoğan, görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ilişkilerde yumuşama sinyali vermiş ve "İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek" demişti.

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, görüşmeyi "tarihi" olarak nitelendirmişti.

Reuters görüşmeyi, "Görüşme, Ankara'nın bir dizi Arap gücüyle Libya'daki çatışma, Körfez içi anlaşmazlıklar ve Doğu Akdeniz sularında rekabet konularındaki tansiyonu düşürmeye yönelik son hamlesi oldu" şeklinde yorumlanmıştı.

VARLIK FONU YETKİLİLERİ DE KATILDI


Erdoğan, "Yol haritası üzerinde adımları kimler nasıl atacak belirledik. Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek" dedi.

Erdoğan, görüşmeye Varlık Fonu Başkanvekili ve Yatırım Ofisi Başkanını da davet ettiğini belirtti.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Al Nahyan'ı kabul etti" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan'ı kabul etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/18/iecrop/erdogan-dha-2_16_9_1629304372.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cumhurbaskani-erdogan-bae-ulusal-guvenlik-danismani-al-nahyani-kabul-etti-6600822/"]

[old_news_related_template title="Ev satın almak hayal oldu: Türkiye barınma sorununa doğru gidiyor" desc="Türkiye genelinde konut fiyatları hızla artarken, birçok vatandaş için ev satın almak gerçekleştirmesi imkansız bir hayal haline geliyor. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 'Türkiye, bir barınma sorununa doğru gidiyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/24/iecrop/resimid_185414651_18541465_16_9_1629805659.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ev-satin-almak-hayal-oldu-turkiye-barinma-sorununa-dogru-gidiyor-6610978/"]

[old_news_related_template title="ABD, Taliban ile anlaştı: Uyuşturucu baronunu serbest bırakacaklar" desc="Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin ardından ülkedeki yabancıların durumu endişe yaratırken, ABD'nin Taliban ile gizlice görüştüğü iddia edilmişti. Bugün de yine ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarından Newsweek, bu görüşmeler sonucu iki tarafın mutabakat sağladığını ve Afgan uyuşturucu baronun anlaşma gereği salıverileceğini iddia etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/25/iecrop/6eqi2c2e3bllviywbyvqqxdyju_16_9_1629883363.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-taliban-ile-anlasti-uyusturucu-baronunu-serbest-birakacaklar-6612622/"]