Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na yaptığı sunumun ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Para politikasına yönelik soruları yanıtlayan Kavcıoğlu, "Kurun bizim faiz indirimimizle ilgisi yok. Ağustos-Eylül gibi faiz indirimine ilişkin yol haritamızı belirtmiştik. Para politikasındaki faiz indirimini beklenen oranda görüyoruz. Sürpriz olmadığını söyleyebiliriz. Küresel gelişmelere bakınca kurun bizim faiz indirimimizle ilgisi olmadığını görürüz. Yılı tarihi rekor rezerv ile kapatacağız. Merkez Bankası'nı bir kanunsuzlukla suçlamak büyük yanlış olur. Rezerv gizleniyor diye bir şey yok. Gizli ise siz bu rakamı nereden buldunuz" ifadelerini kullandı.

KAVCIOĞLU İLE DURMUŞ ARASINDA TAŞINMA DİYALOĞU

Komisyonda, Kavcıoğlu ile eski TCMB Başkanı İYİ Partili Durmuş Yılmaz arasında, TCMB'nin İstanbul'a taşınmasıyla ilgili bir diyalog yaşandı. Kavcıoğlu, taşınmaya ilişkin Durmuş Yılmaz'a, "Sizin de imzanız vardı" dedi.

Taşınmaya hep karşı çıktığını belirten Durmuş Yılmaz, "Ben kesinlikle İstanbul'a taşınmasına hep karşı çıktım. Dönemin Bakanı Ali Babacan bana, 'Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşıyacağız' dediği zaman karşı olduğumu, eğer Meclis'ten böyle bir yasa çıkarsa istifa edeceğimi söyledim" diye yanıt verdi. DHA

[old_news_related_template title="Kavcıoğlu: Sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkisi sürüyor" desc="TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirdiği konuşmada sıkı para politikasının ekonomide yavaşlatıcı etkilerinin devam ettiğini belirtti. Kavcıoğlu ayrıca, Türkiye'nin önümüzdeki on ayda ödemesi gereken borcunun 67,6 milyar doların üzerinde olduğunu belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/11/iecrop/kapak-tcmb_16_9_1631101578-1_16_9_1632829200_16_9_1633680919_16_9_1633952628.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kavcioglu-sikilastirmanin-krediler-ve-ic-talep-uzerindeki-etkisi-suruyor-6700138/"]