15 Nisan tarihinden bu yana uygulanan av yasakları 1 Eylül itibariyle kalktı. Sezonu açan balıkçılar gece yarısından itibaren “vira bismillah” diyerek denize açıldı.

Sezonun ilk gününde balıkçılar umduğunu bulamazken ikinci gününde ise balık tezgahları şenlendi. Balıkçılar ise bu durumdan memnun olduklarını belirtirken ilerleyen günlerde balık bolluğunun yaşanacağını söylüyor.

İstanbul Karaköy Balık pazarlarında satışa sunulan hamsi, mezgit, istavrit ve palamut 35 TL’den alıcı buluyor.

SEZON AÇILDI, BALIK TEZGÂHTA


Balık sezonuna vira bismillah dediklerini ifade eden balıkçı Selim Albayrak, “Bugün ikinci günümüz baya bereketli bir balık geldi. Dün yoktu ilk gün olduğu için bugün gelen çeşitlerimiz hamsi, mezgit, palamut, barbun ve uskumru var. Tezgahlarımız şenlendi diyebiliriz. Fiyatlar ise şu anda hamsi, mezgit, uskumru ve istavriti 35 TL’den satıyoruz. Şu anda çok bir yoğunluk yok ama müşterilerimizi hazır bir şekilde bekliyoruz.  İleriki dönemlerde deniz suyu sıcaklığı düşer ise balık bolluğu yaşayacağızdır. Fiyatlar bolluğun yaşanması ile birlikte düşecektir” şeklinde konuştu. (İHA)

[old_news_related_template title="Balıklar tezgahlarda yerini aldı: Hangi balık nerede, ne kadar?" desc="Balık avlama yasağının sona ermesinin ardından 'Vira Bismillah' diyerek denize açılan balıkçılar ilk ağlarını çekti. İstanbul’daki balık tezgahları boş kalırken, başta Karadeniz olmak üzere diğer bölgelerde tezgahlar doldu. Tezgahlarındaki yerlerini alan balıkların fiyatları da belli oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/01/iecrop/balik-fiyatlari-iha1_18649794_16_9_1630495778.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/baliklar-tezgahlarda-yerini-aldi-hangi-balik-nerede-ne-kadar-6625249/"]

[old_news_related_template title="Müsilaj Komisyonu Başkanı Demir: İstanbul'un Marmara Denizine bıraktığı kirlilik yükü yüzde 76" desc="TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Demir, İstanbul'un Marmara Denizi'ne bıraktığı kirlilik yükünün yüzde 76 oranında olduğunu, bu nedenle İstanbul'un yapacağı projelerin son derece önemli olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/18/iecrop/dha-musilaj-1_16_9_1629298752.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/musilaj-komisyonu-baskani-demir-istanbulun-marmara-denizine-biraktigi-kirlilik-yuku-yuzde-76-6600652/"]