Operasyon, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah gerçekleştirildi. İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen baskında 11 şüpheli yakalandı. Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı olan 8 şüphelinin FETÖ dosyaları kapsamında daha önce tutuklandığı öğrenildi.

81 SUBAY MAĞDUR EDİLDİ

Soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildiği öğrenildi. Operasyonunun 2010 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bazı subaylara kurulan askeri casusluk soruşturmasıyla ilgili olduğu belirtildi. FETÖ’ye karşı oldukları için örgütün hedefindeki subaylara sahte fuhuş ihbarlarıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Bu yöntemle 81 subayın mağdur edilmişti.


Dosya kapsamında haklarında gözaltı kararı olan şüpheliler arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde dönemin kritik şubelerindeki müdürlerin de bulunduğu belirtildi.

DAVA İHBAR MEKTUBUYLA BAŞLADI

Soruşturma 10 Ağustos 2010'da İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen "ihbar mektubu"yla başladı. 357 asker hakkında "casusluk" iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Dava, bir dönem kamuoyunun en çok konuştuğu adli dosyalardan bir haline geldi.

Sonradan Emniyet, adliye, TSK ve istihbarat birimleri içine sızan FETÖ üyeleri tarafından kurgulandığı mahkeme kararıyla tespit edilen bu davada, askerlerin devletin gizli belgelerini çalarak yabancı istihbarat örgütlerine sızdırdığı ve çok sayıda üst düzey bürokratı da fişlediği öne sürülüyordu.

2016'da biten mahkeme sonucunda haklarında 2 yıldan müebbete kadar hapis cezaları istenen sanıkların tümü beraat etti.

Soruşturma kapsamında ele geçirildiği iddia edilen "Pandora" isimli harddiskte çeşitli kurumların yöneticileri tarafından hazırlanan bilgi notları olduğu ileri sürülmüş ve bilgi notlarında bürokratların gayriahlaki ilişkileri ve çeşitli zaafları olduğu yazılıydı.



NARİN KORKMAZ GÜNLERCE TÜRKİYE GÜNDEMİNDE KALDI

 

Türkiye kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir'deki gizli bilgi ve belge davasının, en dikkat çeken isimlerinden birisi olan Narin Korkmaz, 785 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.
Üniformalı ve askeri tesislerdeki seksi fotoğrafları iddianamede yer alan ve koordinatörler arasında gösterilen üniversite öğrencisi Narin Korkmaz şöyle ifade vermişti:



“2008 senesinde bir arkadaşım vasıtasıyla 3 askerle aynı evde kaldım. Hayatımda geçirdiğim en güzel günlerdi. Karşılıksız ve çıkar gözetmeksizin arkadaşlık yaptık. Çok zaman geçirdiğim için ben de kendimi bunlardan birisi gibi görmeye başladım. Saplantı gibi olmaya başladı, onlar gibi davranmaya başladım. Türk askerine karşı hayranlık duymam bu kadar yadırganmamalı” demişti.

104 FETÖ'CÜYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Askeri Casusluk Davası'nda rol alanlar hakkında 2017'de başlayan karşı dava 2 yıl sonra sona erdi. Dönemin savcıları, hakimleri, emniyet yetkililerinin dışında Fetullah Gülen ile kardeşi ve yeğeni de sanıklar arasındaydı.
280 kişinin yargılandığı dava sonucunda 104 kişiye ağırlaştırılmış müebbet, 21 sanığa 20 yıl, 31 sanığa 7 yıl ile 10 yıl arasında değişen cezalar verildi.

[old_news_related_template title="Askeri Casusluk Davası'nın odağındaki Narin Korkmaz'ın babası AKP'den aday" desc="Narin Korkmaz’ın babası AKP’den milletvekili aday adayı oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2015/02/20/narin-670.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/narin-korkmazin-babasi-akpden-aday-749220/"]

[old_news_related_template title="'Askeri Casusluk' davasında şok iddia" desc="Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'dan 'Askeri Casusluk' davası hakkında şok iddia..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2013/02/casus_ice.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2013/gundem/askeri-casusluk-davasinda-sok-iddia-210501/"]

[old_news_related_template title="26 ay hapse 4 milyon lira istiyor" desc="İzmir Askeri Casusluk Davası'nda 26 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat eden davanın en çok konuşulan sanığı Narin Korkmaz, 'haksız tutukluluk ile yaşadığı maddi-manevi yıkım nedeniyle' 4 milyon lire tazminat talebiyle mahkemeye başvurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/05/narin.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/26-ay-hapse-4-milyonluk-lira-1226145/"]