22 Ağustos 2020’de meydana gelen selde Tirebolu- Doğankent Karayolunda çöken menfez sonucunda 5 asker ile 1 operatör hayatını kaybetti.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, soru önergesinde menfezin çökmesinden önce, altının boşaltıldığını ve büyük bir tehdit yarattığını fark eden vatandaşlar ile CHP İl Genel Meclisi Üyesinin Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne başvuru yaptığını, konunun İl Genel Meclisi toplantısında gündeme gelip tartışılmasına rağmen dikkate alınmadığını hatırlatarak hangi şirket ve kimler hakkında hangi işlem yürütüldüğüne dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması için soru önergesi verdi.

STANDARTLARA UYGUN, SORUŞTURMA YOK

Soru önergesine Bakan Karaismailoğlu tarafından verilen cevapta, menfezin standartlara uygun olduğu belirtilerek, "Soru önergesinde bahsi geçen menfezin korunmasına yönelik çalışmaların yaşanan sel felaketi öncesinde yapıldığı ve betonarme tip istinat duvarının yapımının 27.07.2020 tarihinde standartlara uygun olarak tamamlandığı anlaşıldığından, ilgili personele bir kusur atfedilmeyerek haklarında herhangi bir işlem yapılmamasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"YİNE SORUMLU YAĞMUR"

CHP Giresun Milletvekili Tığlı, Bakan Karaismailoğlu'na, ihmali bulunan tüm unsurların, bundan sorumlu olan kişilerin, şirketlerin yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bir soruşturmanın neden açılmadığını sorduğunu belirterek gönderilen cevaba tepki gösterdi.

Vatandaşların uyarılarının dikkate alınmadığını belirten Tığlı, şu ifadeleri kullandı:

* Vatandaş menfez çökecek diye uyarıyor, buraya tedbir alın diyor. Ama Karayolları Bölge Müdürlüğü ne yapıyor; kum çakıl ocaklarının faaliyetlerine engel olan toprak kaymasını engellemek için menfezin elli metre sağına ve soluna istinat duvarı inşa ettiriyor.

* Standarda uygun yaptım diyorsun ama asıl yapman gerekeni ihmal edip ölümlere sebep olmuşsun biz bunu soruyoruz.

* Buna ilişkin bugüne kadar herhangi bir soruşturma neden açılmadı diyoruz, biz temeli yok nasıl ayakta duracak diyoruz?

* Sen duvarı doğru yaptık diyorsun. Sayın Bakan, burada istinat duvarlarının standartlara uygun bulunduğunu ifade ediyor olsa da sanırım bu istinat duvarlarıyla altı boşaldığı için çöken menfezin bir alakası olmadığından bile haberi yok. Yani sorumlu yine yağmur oldu.

* Burada 6 şehit verdik. Ardından bir buçuk yıla yakın zaman geçti ölen öldü kim sebep olduysa ne araştırıldı ne bulundu ne de cezalandırıldı.



[old_news_related_template title="Sel felaketinin yeni görüntüler ortaya çıktı! Böyle başlamış..." desc="Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sağanak yağmur yaşanan sel felaketinin ilçeye gelişi görüntülendi. Taşan Ezine çayı, çevresinde bulunan ağaçları yıkarak ilçe merkezine doğru akması bir vatandaş tarafından görüntülendi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/05/iecrop/sel_16_9_1630844813.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sel-felaketinin-yeni-goruntuler-ortaya-cikti-boyle-baslamis-6632292/"]