Mustafakemalpaşa'da Kirmastı Deresi Islah Proje çalışmalarında toplam 17 Milyon 173 bin 311 TL yatırım bedelli projeye şimdiye kadar yapılan 8 Milyon 179 bin 250 TL’lik masrafın sokağa atıldığına dikkat çeken İYİ Parti Bursa il Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Milli serveti dere yatağına gömmüşler, Yazıklar olsun!” dedi.

"AKP YÖNETİMİ SINIFTA KALDI"

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir de, “Büyük umutlarla yapılan yatırımın, gözümüzün önünde yok olup gittiğini görmek hepimize büyük acı. AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Kanar yönetimi sınıfta kaldı” şeklinde konuştu.

"KANAR, MİLLETİ KANDIRDI!"

Selçuk Türkoğlu ve Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir’in konu ile ilgili yaptığı ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Tarih 24 02 2020. AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Kanar, uzun yıllar sürüncemede kalan projeyi tamamlayacaklarını, ilçeyi Bursa’nın Eskişehir’i yapacağının sözünü verdi.

* AKP'li Başkan Kanar, Kirmasti Deresi Rekreasyon Projesi ile ilçenin sosyal yaşam merkezi haline geleceğini ifade ederek, ‘İnşaat alanının genişlemesi ve projenin ilerlemesiyle Mustafakemalpaşa’daki vahşi dere görüntüsü sona erecek. Aynı Eskişehir gibi ışıklandırılmış yürüyüş yollarıyla estetik kent kimliğine değer katacağız’ iddiasında bulundu.

"8 MİLYON TL SOKAĞA ATILDI!"

* Tarih Eylül 2021… Yaklaşık bir buçuk yıl önce dökülen dere yatağı beton temelleri patladı, beton duvarları devrildi, projenin yapılan diğer hafriyat çalışmaları, eskisinden de beter bir mezbelelik görüntü ortaya çıkardı.

* Başkan Kanar’ın, ‘Çok yakında kentsel yaşam merkezi olacak’ dediği Kirmastı dere yatağı, sahipsiz kalan içler acısı haliyle bugünlerde halkın yüreğini sızlatıyor.

* Edinilen bilgilere göre yatırım maliyeti toplam 17 milyon 173 bin 311 TL olan Kirmastı Projesi’ne bugüne kadar 8 milyon 179 bin 250 TL harcandı. Konunun teknik uzmanları şu ana kadar yapılan imalatın boşa gittiğini, dökülen betonların evsaflarını yitirdiklerini ve kullanılamaz haline getiriyorlar.

* Mustafakemalpaşalılar, önlerine konacak ilk sandıkta bu basiretsizliklerin bedelini sebep olanlara ödetecektir. Bundan hiç kuşkumuz yok.