Marmara Denizi'ndeki kirlilik ve balık ölümleri nedeniyle gündemde yer alan haberlere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sessiz kalmasını eleştiren Öztunç; “Marmara Denizi Eylem Planında yer alan bir çok husus, o dönemde CHP Doğa Hakları olarak sıraladığımız önerileri karşılamıştır. Birçok bilim çevresi de eylem planını olumlu karşılamıştır. Seferberlik hali deyip, toplumsal uzlaşı sağladığımızı düşündük. Peki sonuç ? Sonuç her zamanki gibi. Bakan Murat Kurum, birkaç hafta ne yapıldığını paylaştı. Sonra o da sustu. Ergene desarjı halen sürüyor örneğin. Böyle süreç yönetilebilir mi? Bilgi kaçırarak, kimseyi sürece katmadan oldu bittiye getirmekten başka bir şey değil bu” yorumunu yaptı.

"BAKANLIK ÇABA GÖSTERMELİ"

Marmara Denizi'ndeki kirlilik ve müsilaj sorununun sadece bu denizle bağlantılı olmadığını aktaran Öztunç, “MAREM’in 'Kütlesel Müsilaj Oluşumunun Durumu ve Marmara Denizi Ekosisteminde Bıraktığı Etkiler' isimli çalışmasında Marmara Denizi'ndeki kirliliğin Karadeniz’i yok olma sürecine sokacağı, Ege Denizi’ni büyük bir risk altına sokacağı açıkça dile getirilmiştir. Böyle bir durumda, bu denizlere kıyısı olan devletlere karşı da sorumluluklarımız doğacak. Bakanlık, denize oksijen veriyoruz, yüzey temizliği yapıyoruz gibi görsel algı yaratmayı bırakıp, işin esasına dair çaba göstermeli” dedi.

[old_news_related_template title="Marmara Denizi'nde müsilajdan sonra bir tehdit daha" desc="ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Yücel, Bilim-2 gemisinin yaptığı müsilaj incelemesinde son bilgileri paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/20/iecrop/beb5b278281e2ea29a2a93045a3b0add_16_9_1632136587.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/marmara-denizinde-musilajdan-sonra-bir-tehdit-daha-6659849/"]