AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, saat 18.15'te Akdeniz'de deprem meydana geldi. 4.9 büyüklüğündeki depremin derinliğinin 21.60 km olduğu belirtildi.

BİR DEPREM DAHA

Bu depremden yaklaşık 3 saat sonra bu kez bölgede 5.5 büyüklüğünde deprem meydan geldi. Merkez üssü Yunanistan olarak açıklanan depremin derinliği ise 35.10 km olarak açıklandı.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Art arda yaşanan depremler sonrası, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Türkiye'nin kıyılarına dikkat çeken Görür, şu ifadeleri kullandı;

"Bugün Girit’in doğusunda Çoban Adası civarında 5,5’lik deprem oldu. Helen Yayında, Strabo-Plini çevresinde. 12 Ekimde de burada 4,0 deprem olmuştu. Bu depremler Ege’nin sınırlarımıza yakın kesimlerini geriyor olmalı."



SON DEPREMLER LİSTESİ

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER