Trabzon Şehitliği'nin de bulunduğu Sülüklü Mezarlığı'nda ki selvi ağaçları bir hafta önce AKP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından kesildi. Ağaçların kesilmesine bir anlam veremeyen vatandaşlar belediye tepki gösterdi.

Bunu üzerine açıklama yayımlayan AKP'li Büyükşehir Belediyesi, selvi ağaçların yapraklarındaki reçine bezlerinden akan reçinenin mermerlerde lekelenmeler oluşturduğu belirterek, ağaçlarının orman mühendislerinin tespiti sonucu kesildiğini duyurdu.

MEZARLARDAKİ MERMERLERDE REÇİNE LEKESİ OLUŞUYOR

Yayımlanan açıklamada; şehitliğin etrafında bulunan selvi ağaçlarının köklerinin şehit mezarlarının kenar mermer bordürlerinde oynamalar meydana getirdiği belirterek, "Ağaçların yapraklarında bulunan reçine bezlerinden akan reçinenin mermerlerde lekelenmeler oluşturduğu, rüzgarlı havalarda ağaçlarda kuruyan dalların mezarların yanında bulunan bayrak direklerinin düşmesine neden olarak mezarlara zarar verdiği, ayrıca kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar için de tehlike arz ettiği tespit edilmiştir.

Büyükşehir Belediyesi olarak çevre, yeşil ve doğa hassasiyetimiz herkesin malumuyken, uzman görüşü ve talebi olmadan ağaç kesim işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu bile olamaz. Ayrıca şehitlerimizin mezarlarına zarar verdiği için orman mühendislerinin tespiti sonucunda kesilen ağaçların yerine daha uygun türde ağaç dikimi gerçekleştirilecektir" denildi.



"KESECEĞİNE MERMERLERİ SİL"

Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Oktay Söğüt sosyal medya hesabından Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Söğüt yapılan açıklamanın insanların aklıyla dalga geçmek olduğunu belirterek, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin selvi ağaçlarını neden kestiği üzerine yaptığı açıklamada sıraladığı bu sebepler ne akla, ne mantığa ne de vicdana sığar.

Reçine akıyorsa silersin, dalların düşme tehlikesi varsa budarsın, kökler mermerlerde oynama yapıyorsa mermerleri düzeltirsin. Bunun için ağaç mı kesilir?" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Ağaç kavgası kan aktı" desc="Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bir meyve ağacı yüzünden iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/02/iecrop/agac-iha_16_9_1619974847.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/agac-kavgasi-kan-akti-6409424/"]