Denizcilik Genel Müdürlüğü, Balıkesir'de meydana gelen fırtınada oluşan maddi hasara dair bilgilendirmede bulundu. Önceki gün meydana gelen Balıkesir Ayvalık ve İzmir'in Dikili ilçelerinde etkili olan fırtınada toplam 109 teknenin battığı belirlendi.



Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Liman Başkanlıklarımızca yapılan ilk belirlemelere göre Ayvalık'ta 56 özel, 14 balıkçı ve 10 gezi teknesinin, Dikili'de 29 özel teknenin battığı ve birçok teknede maddi hasar oluştuğu tespit edildi" denildi.



"YARALARI SARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından başlayan hasar tespit ve kurtarma çalışmalarına Liman Başkanlıkları tarafından destek verilmeye devam ettiğini bildiren Denizcilik Genel Müdürlüğü, "Sahada maddi hasar yaşayan denizcilerimizin yaralarını sarmak için çalışıyoruz" açıklaması yaptı.

[old_news_related_template title="Ayvalık’ta fırtına hayatı felç etti! Onlarca tekne battı, bir kişi denize düştü" desc="Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde şiddetli fırtına hem denizde hem de karada hayatı felç etti. Onlarca tekne fırtına sebebiyle batarken, ağaçlar ve bazı evlerin çatıları uçtu. Fırtına esnasında batmak üzere olan bir tekneden denize düşen kişi an be an kameralara yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/21/iecrop/ayvalik-firtina-foto-iha_16_9_1621582302.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ayvalikta-firtina-hayati-felc-etti-onlarca-tekne-batti-bir-kisi-denize-dustu-6442661/"]

[old_news_related_template title="Fırtına nedeniyle bir evin çatısı uçtu" desc="Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, sabah erken saatlerde başlayan yağmur ve şiddetli rüzgarla birlikte bir evin çatısı uçtu. Sahil ve diğer bölgelerde bulunan ağaçlar ise devrildi. O anlar kameraya yansıdı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/21/iecrop/canakkele-firtina-foto-iha_16_9_1621591309.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/firtina-nedeniyle-bir-evin-catisi-uctu-6442970/"]