İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan fırtına ve yağmur nedeniyle Kadıköy Caddebostan sahilini yine kırmızı yosunlar kapladı. Sahile vuran dev dalgalar nedeniyle kırmızı renkli yosunlar sahildeki kayalıklara ve yürüyüş yolunu kapladığı görüldü.

Yosunları temizlemek için İstanbul Büyükşehir Belediye Ekipleri sabah saatlerinden itibaren çalışmaya başladı. Caddebostan sahilinde sabah yürüşü yapan Emine Kaysel, "Yürüyüş yollarındaki yosunları ilk defa gördüm. Geçen fırtınada vardı. Sabah saatlerinden itibaren belediye ekipleri de sahil kısımlardaki yosunları temizlemeye çalışıyorlar. Sahil boyunca çok kırmızı yosun var" dedi.


Sahilde spor yapan kişi de,"Marmara Denizi kusuyor diye düşünüyorum. Sonuçta bunlar da bir canlıydı. Ölmüşler ve denizin dibine çökmüşler. Bu haliyle birlikte sahil kısımlarında birikiyor. Sahil boyunca çok kırmızı yosun var ama bu bölgede daha çok gözüküyor" diye konuştu.
DHA


[old_news_related_template title="Kritik müsilaj açıklaması! Karadeniz, Ege ve Akdeniz'e dikkat çekildi" desc="Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yapılan 'müsilaj' konulu toplantıda konuşan Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, müsilajın Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de görülebileceğine dikkat çekti. Sarı, 'Nasıl ki şu an müsilaj yüzünden Marmara'da bir farkındalık oluşup, bir eylem planı yapıldı, aynı şeyi Karadeniz, Ege ve Akdeniz için de yapmamız lazım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/13/iecrop/musilaj-1_16_9_1636824545.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kritik-musilaj-aciklamasi-karadeniz-ege-ve-akdenize-dikkat-cekildi-6767365/"]