CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde Afgan ve Suriyeli sığınmacıların paylaştığı videolara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

“Son günlerde ülkemizdeki Afgan ve Suriyeli sığınmacılar üzerinden yapılanların provokasyon olduğu açıktır” diyen Kılıçdaroğlu, "Göndere Afgan bayrağı çekme, sözde gazeteci bir provokatörün verdiği mesajlar, Suriyeli bir gencin "CHP'ye karşı birleşelim" çağrıları, saldırı ve ölümler... Ben bu işin nereye gidebileceğini görebiliyorum” ifadelerine yer verdi.

"SIĞINMACI SORUNUNU AKLISELİM İLE ÇÖZECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

* Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin vermeyeceğim. Biz bu sığınmacı sorununu çözeceğiz; ve tabii ki bunu aklıselim ile yapacağız. Davul zurna ile uğurlayacağız misafirlerimizi. Lütfen sakin olun ve bize güvenin.




"GÖNÜLLÜ OLARAK DÖNMEYİ İSTEYECEKLER" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Dış politikayı 180 derece değiştireceğim. Biz Orta Doğu’ya barışı ve huzuru getireceğiz. Gaziantep’teki iş adamlarına diyeceğiz ki, “Bütün fabrikalardan birer fabrika da orada (Suriye'de) yapacaksınız. Emin olun 1 yıl içinde bütün fabrikalar orada olur. (Suriyeliler) Gönüllü olarak dönmeyi isteyecekler burada aç gezeceklerine. Biz orada o insanların yaşamını güvence altına almak zorundayız. İlk yapacağımız işlerden birisi Suriye’de Büyükelçiliğimizi açacağız. Burada da açacağız. Diplomatik ilişkileri kuracağız" demişti.

AFGAN VE SURİYELİLERDEN ÜST ÜSTE PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR

ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesiyle birlikte Taliban’dan kaçarak İran üzerinden Türkiye'ye kayıt dışı yollardan giren Afgan göçmenlerle birlikte başlayan tartışmaların ardından gazeteci olduğunu iddia eden bir Afgan, yabancı uyrukluların suyuna zam yapmak istediğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Türk kadınlarına hakaret ettiği video çekmiş ve şahıs hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Türkiye’de yaşadığı tahmin edilen bir Suriyeli sığınmacı ise sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmenlerin ülkelerine geri gönderileceğini söylediği sözlerini hedef aldı, CHP ile mücadele çağrısı yaptı.

Çektiği videoda M.Z isimli şahıs, “Yani adam diyor ki hükümet olduklarında her Suriyeliyi vatanına göndereceğiz. Sonunda da bazı zekiler çıkar aramızdan biz parti, siyaset işlerine karışmayalım der. Ey millet biz AKP’yle bir arada olmazsak, hükümetle beraber olmazsak bunlar hükümet olur ve Suriyelileri her şeyden sorumlu tutacaklar. Bu adam Suriyeliler konusunu kaşıyarak iktidar olmaya çalışıyor yoksa İstanbul ve diğer illerde nasıl başarılı olabilirdi ki? Dikkat edin Suriyeliler bu konuya seyirci kalmamalıyız. Biz CHP’nin bütün olumsuzlukları üzerinden propaganda ve baskı yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="CHP lideri Kılıçdaroğlu Van'dan seslendi: Hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin" desc="Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta sel felaketi yaşanan Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Esenyamaç Köyü'nde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, 'Hiç kimse kendisini sahipsiz hissetmesin. Esenyamaç da, Türkiye de kendisini yalnız hissetmesin. Biz hep beraber ülkenin sorunlarına kilitlendik, vatandaşların dertlerine kilitlendik. Bu dertleri, sorunları gidereceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/kk-sha1_16_9_1628691229.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chp-lideri-kilicdaroglu-vandan-seslendi-hic-kimse-kendisini-yalniz-hissetmesin-6587646/"]

[old_news_related_template title="Akşener'den Afgan göçmen açıklaması: Beka ile ilgili sorun olacaktır" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener son günlerin tartışma konusu düzensiz Afgan göçmenler hakkında Erzincan'da konuştu. Akşener, 'Afganlar yıllardır İran’a çalışmaya gelir sonra da giderler. İran sınırı açtı, bizim sınırda hiçbir şey yok arabalara doldurulup çeşitli yerlerde bu insanlar buğday atar gibi dökülüyor. Bu nedirin cevabı var mı sizin içinizde? Ben de de yok.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/aksener_16_9_1628687783.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/aksenerden-afgan-gocmen-aciklamasi-beka-ile-ilgili-sorun-olacaktir-6587522/"]