Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Milletin Sesi” isimli ilk seçim mitingi için hazırlıklar tamamlandı. CHP Heyeti’nin miting öncesi kentte gelerek yaptığı yoğun saha çalışması devam ederken, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, düzenlediği basın toplantısında hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm vatandaşları mitinge katılmaya davet etti.
CHP İl Binası önünde yapılan basın toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, MYK üyeleri, çok sayıda milletvekilleri, İl Başkanı Adil Aktay ve partililer katıldı.

“UMUDUN SESİ YÜKSELECEK”

Yarın yapılacak mitingin son derece önemli olduğunu ve günlerdir kentte bulunan CHP heyetinin yoğun saha çalışması yaptığını hatırlatan Ağbaba, “Yarın umudun meydanında milletin sesi yükselecek. Sayın Genel Başkanımız Çukurova ve Mersinlilerle buluşacak. Hakları gasp edilenler, emeklikte yaşa takılanlar, sokaktan geçimini sağlayanlar, kâğıt toplayıcıları, yurt bulamayan, atama bekleyenler, KHK borcunu ödeyemeyenler, kadro bekleyenler, KHK mağdurları, çiftçi, emekli, işçi, memur bütün yoksullar, emeklikte yaşa takılanlar, geçimlerini sokaktan sağlayan sokak emekçiler, perdemi de açlığa ölümü terk edilen müzisyen ve sanatçılar, 900 TL maaşla ölüme terk edilen engeliler ve gübre ve mazot alamadığı için tarlasını ekemeyen çiftçiler ve mafyaya teslim olmuş bir devlet için bu mitingimizi yapıyoruz” dedi.

“HERKESİN İSTEDİĞİ HEMEN SEÇİM”

Miting öncesi günlerdir Mersin’de çalışma yaptıklarını da hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba,”Siyasi parti ayırımı yapmaksızın herkesin ortak görüşü ve isteği erken seçim değil, hemen seçim isteğidir” diye konuştu. Ağbaba, Cumhuriyet Alanı’na miting izni verilmemesi konusunda ise “AKP Genel Başkanına verilen Cumhuriyet Alanı, Suç İşleri Bakanlığı tarafından engellenerek bize verilmedi. Bizim için Mersin için her taraf alan. Bu engellemeyi anlamak mümkün değil. Yarın mitingimize hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm halkımızı mitinge davet ediyoruz” diye konuştu.

"İÇ İŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'DE ARTIK BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR"

Ağbaba, Genel Başkan Kaılıçdaroğlu’nun TUİK binasına alınmamısını da eleştirirken, konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bugün sosyal medya hesabından yaptığı “Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez. Kılıçdaroğlu suç ve suç örgütleri ilişkisiyle, o iklimin ve sözlerin etkisiyle siyasi tarihimizde görülmeyen yöntemlere başvuruyor. Siyasetin de devletin kaidesi bellidir. CHP başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir” şeklindeki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma da sert tepki gösterdi. Ağbaba, Bakan Soylu için “İç,şleri Bakanı Türkiye’de artık bir Milli Güvenlik sorunudur. Tam bir mafya ağzıyla konuşuyor” ifadelerinde de bulundu.

MİTİNGE SQUİD GAME'Lİ ÇAĞRI

CHP'nin Mersin mitingi öncesinde kentte "Squid Game" adlı diziyle özdeşleşen kartlar dağıtıldı. Kılıçdaroğlu’nun, düzenleyeceği büyük miting öncesinde kentte dağıtılan kartlar gündem oldu. CHP'nin mitingi önce Mersin ve çevre illerde geniş kapsamlı çalışmalar devam ederken Netflix'te izlenme rekorları kıran Güney Kore yapımı "Squid Game" adlı dizi ile vatandaşlara çağrı yapıldı. Kentte, dizi ile gündem olan kartta  "Oyunu sonlandırmak için, 4 Aralık Cumartesi 13:00" yazıldığı görüldü.



GÜNLERDİR SAHADA ÇALIŞILIYOR

Bu arada CHP’nin Mersin Mitingi ile ilgili hazırlıklar bir haftadır yoğun bir tempoda sürüyor. Miting duyurusu için kentin dört bir tarafı bilbordlar, afişlerle süslenirken binlerce el broşürü de milletvekilleri ve partililer tarafından dağıtıldı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle hazırlıklar için Mersin’de çalışmalar yürüten heyet, hafta başından itibaren dernekler, sendikalar, meslek örgütleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulundu. Semt pazarları, AVM’leri ziyaret edip esnaf ve vatandaşlarla görüşen heyet, işçilere, emeklilere, memurlara, işsizlere, atanamayanlara, 3600 ek gösterge bekleyenlere, EYT’lilere, öğrencilere, sokak esnafına, ev temizlikçisi kadınlara, ev kadınlarına, sesini duyurmak isteyen tüm kesimlere Mersin mitingi için katılma çağrısında bulundu.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a: Cumartesi Mersin'e de geliyor musun?" desc="Sosyal medyadan videosunu yayımlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Davaları geri çekmeler, videolarımı paylaşmalar… Doğru söyle, Cumartesi Mersin’e de geliyor musun?' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/01/iecrop/ikili_16_9_1638391187.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdarogludan-erdogana-cumartesi-mersine-de-geliyor-musun-6802369/"]