CHP'li Fındıklı Belediyesi'nin Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ve EMEP ilçe yöneticisi olan Gökmen Turna, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ve terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilerek başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

İlçede bulunmadığı bir dönemde çağrıldığı ifadeye gidemeyen Turna, Fındıklı'ya dönünce polis merkezine giderek ifade vermek istedi. Burada gözaltına alınan Gökmen Turna, ifadesi alındıktan sonra Pazar Adliyesi'ne sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına ifade veren Turna, paylaşımların kendisine ait olmadığını ifadesinde belirtti. Turna, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise, Gökmen Turna'yı yurt dışı yasağı ve adli kontrol uygulayarak serbest bıraktı.

[old_news_related_template title="CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı gözaltına alındı" desc="CHP Gençlik Kolları Denizli İl Başkanı Tugay Odabaşıoğlu Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Odabaşıoğlu, partisinin danışma kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözleriyle gündeme gelmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/27/iecrop/chp-gozalti-foto-iha_16_9_1632752884.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chp-denizli-genclik-kollari-baskani-gozaltina-alindi-6673438/"]