Her yıl medya mensuplarının sorularını yanıtlayarak kamuoyunun karşısına çıkan Rusya Devlet Başkanı Putin bugün kameralar karşısına geçti.

Putin, "Merkez Bankası’nın nasıl çalışacağına karışmıyorum. Merkez Bankası’nı eleştirmek mümkün fakat ben bunu yapmıyorum. Eğer Merkez Bankası para-kredi politikasını sıkılaştırmazsa o zaman Rusya’daki durum Türkiye’dekine benzer bir hâl alabilir. Bu çok ciddi bir konu ve ciddi bir zorluk.” ifadelerini kullandı.

“TOLSTOY’UN DA DEDİĞİ GİBİ…”

CHP Sözcüsü Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Putin’in bu sözleri üzerinden Erdoğan’a yüklendi. Öztrak, “Putin, dostu Erdoğan'ın hatalarından ders almış. ‘Yükselen enflasyona rağmen faizi indirseydik, Türkiye'ye benzerdik’ diyor. Rus edebiyatçı Tolstoy'un dediği gibi, ‘Başkalarının hayatından ders alın. İnsan bütün hataları yapacak kadar uzun yaşamıyor.’” ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="Putin, Türkiye'yi örnek göstererek uyardı: Biz de öyle olabiliriz" desc="Her yıl medya mensuplarının sorularını yanıtlayarak kamuoyunun karşısına çıkan Rusya Devlet Başkanı Putin bugün kameralar karşısına geçti. Putin, 'Eğer Rusya Merkez Bankası para-kredi politikasını sıkılaştırmazsa Türkiye'deki gibi olma riskimiz var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/23/iecrop/putin-shutterstock_16_9_1640253409.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/putin-turkiyeyi-ornek-gostererek-uyardi-biz-de-oyle-olabiliriz-6844222/"]