Rize'nin İşkencedere Vadisi'nde taş ocağına karşı amansız bir mücadeleye giren bölge halkına destek veren CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, vadiye giderek köylüleri ziyaret etti.

Taş ocağı için yol çalışması yapan iş makinelerinin verdiği tahribatı yerinde gören Adıgüzel, vadide ki doğal yaşama dikkat çekmek için derede alabalık tuttu. Daha sonra da balığı suya saldı. Adıgüzel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, balık tuttuğu derenin şirket tarafından yok edildiğini söyledi.



DERE TAŞLARLA DOLDU

İki gün sonra derenin yok edilmesine tepki gösteren Adıgüzel, "Sokağa çıkma yasak. Ağaç kesmek, hayvan öldürmek serbest. Sizin hayata saygınız yok. İnsana saygınız yok. Yaşayan her şeye düşmansınız. İki gün önce berrak suları ve kırmızı benekli alabalıkları ile bu güzelim dereyi taş ile doldurdular. Kuşların yuvalarını bozdular. İki gün önce doğa nöbetimizde kırmızı benekli alabalık varlığını göstermek için bir tane tutup geri saldığımız bu dereyi iş makineleri ile taşla doldurdular. Balıkların yuvalarını yıktılar, yollarını kapattılar. Allah da sizi bildiği gibi yapsın" dedi.



ÖNCE SUYU KİRLENDİ

Taş ocağına karşı başlatılan mücadelenin ilk günlerinde köylülerden Yakup Okumuşoğlu, çalışmalar sırasında derenin ve canlıların zarar göreceğini ileri sürerek derenin suyunun kirlendiğini vurgulamıştı.

Okumuşoğlu, sosyal medya hesabından önce "Bir saat sonra bu güzelliği göremeyeceksiniz. Para kağıttır. Bu su hayattır" diye yazdı. Bir gün sonrada bulanık akan dereyi paylaşarak, "Daha dün paylaştım. Yok edilecek dedim. Orman, ağaç, dere, yaşam ne varsa ölüyor" ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="İşkencedere'de mücadele sürüyor: Tanal iş makinesinin üzerine çıktı" desc="Rize İkizdere İşkencedere Vadisi'nde, tam kapanmayı fırsat bilerek faaliyetlerini hızlandıran Cengiz İnşaat'a karşı çevre mücadelesi devam ederken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal bugün iş makinesinin üzerine çıkarak engellemeye çalıştı. Sonra da, köylülerle birlikte suç duyurusunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/02/iecrop/1-4_16_9_1619955860.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iskencedere-koyluleri-sirketten-sikayetci-oldu-6408973/"]

[old_news_related_template title="İşkencedere'den yükselen çığlık: Lütfen sesimizi duyun, şu Ramazan günü! Ormanlarımızı katlediyorlar!" desc="Rize İkizdere’de taşocağı inşaatı sırasında doğanın katledilmesine karşı vatandaşların mücadelesi sürerken, cep telefonu ile çekim yapan bir vatandaş gördüklerini, hissettiklerini anlattı. Seslerinin duyulması için çağırıda bulunan vatandaş, “Lütfen sesimizi duyun bu Ramazan günü! Ormanlarımızı katlediyorlar, hiç acımadan ormanlarımızı katlediyorlar!” diye yardım istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/02/iecrop/vadi-foto-sozcu_16_9_1619442229-880x495-1_16_9_1619970110.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iskencedereden-yukselen-ciglik-lutfen-sesimizi-duyun-su-ramazan-gunu-ormanlarimizi-katlediyorlar-6409342/"]

[old_news_related_template title="İşkencedere köylüleri AKP'lilere tepki gösterdi: Kendi toprağımızda dayak yiyoruz" desc="Rize’de vali ve AKP'lilerden oluşan bir heyet, İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'nde taş ocağı yapılmasına karşı eylem yapan yöre halkıyla buluştu. Heyette yer alan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, 'Daha önce toplanıp hemşehrimizi bilgilendirmiş olsaydık bu olaylar olmazdı' itirafında bulunurken, köylüler jandarmanın kendi topraklarında kendilerine dayak atıp biber gazı sıktığını söyleyerek çalışmaların durdurulmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/30/iecrop/iskencedere-sozcu_16_9_1619816863.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iskencedere-koyluleri-akplilere-tepki-gosterdi-kendi-topragimizda-dayak-yiyoruz-6406008/"]