Yarın görülecek Yalova Belediyesindeki yolsuzluk davası öncesi Genel Başkan Yardımcıları Torun ve Erkekin yanı sıra 15 CHP milletvekili Yalovaya gelerek Vefa Salmana destek verdi. Gerçekleşen toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 6 Şubat 2020 tarihinde suçun ortaya çıktığını, Vefa Salmanın ise 27 Şubat 2020de görevden alındığını söyledi.

Haksız, hukuksuz ve dayanaksız bir şekilde seçmenin iradesinin gasp edildiğini ifa eden Erkek, "Yerelde demokrasiyi yok ederseniz, ülkede de yok edersiniz. Sayın Vefa Salmanın bu iddia edilen zimmete konu eylemlerle hiçbir illiyet bağı olmadığı bizler hukukçu olarak biliyoruz. Sizler de biliyorsunuz ama uzattılar, uzattılar soruşturmayı. Niye seçimde kazanamadıkları Yalova'yı bu tip hukuksuzlukla alabilmek için. Ama Vefa Salman suçsuz" diye konuştu.

Yargılamanın sonunda Vefa Salman'ın beraat edeceğini söyleyen Erkek, "Bir belediye başkanını yargılayabilirsiniz ama hakkında hüküm kurmadan ve o hüküm kesinleşmeden görevden alamazsınız. Alırsanız demokrasiyi yok edersiniz" dedi.

Vefa Salman


BU ZORBALIKTAN VAZGEÇİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise Samsun ve Bartın'da yaşanan yolsuzluklarla ilgili soruşturma dahi açılmazken Yalovada Vefa Salmanın görevden uzaklaştırıldığını söyledi. İçişleri Bakanlığına çağrıda bulunan Torun, şöyle konuştu:

- Bu zorbalıktan vazgeçin. Bu milli irade cellatlığından vazgeçin. Zaten artık tuz koktu, bu ülkeye ne kadar zarar verdiğinizi, bu ülkeyi nerelere teslim ettiğinizi, karanlık ellere teslim ettiğinizi biliyoruz. Yaptığınız bu haksızlığa, hukuksuzluğa asla boyun eğmeyeceğiz. İnanıyorum ki seçilmiş Yalova Belediye Başkanımız en kısa sürede görevine iade edilecektir. Etmek zorundasınız, edeceksiniz, mecbursunuz. O da kaldığı yerden hizmetlerine devam edecek ve Yalova'mıza hizmet edecek.

HALKIN TERCİHİNE PRANGA VURULDU

Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman, komik gerekçelerle görevden uzaklaştırıldığını belirtti. Algı operasyonu yapıldığını söyleyen Salman, "Yalova halkı bizi tanıyordu. Onların yürüttüğü bu algı operasyonu bize yapışmadı, oturmadı, kondurulamadı, başaramadılar. Bu Yalova halkının başarısıydı. Burada en fazla mağdur olan Yalova halkı. Yalova halkının tercihine pranga vuruldu. Yalova halkının seçim hakkı gasp edildi" dedi.