İstanbul Fatih’te Seyit Ömer Mahallesinde 8 Temmuz 2019 tarihinde meydana gelen olayda, iddiaya göre Mert Pehlivan, para karşılığında ilişkiye girmek için evine gittiği Çinli Haiyun Chen ile parada anlaşmazlık yaşadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianameye göre Pehlivan, yaşanan tartışmada Chen’in boğazını keserek öldürdü, sonrasında ise Chen’in bileğindeki bilekliği de alarak evi ateşe verdi. Olaydan sonra yakalanan Pehlivan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mert Pehlivan hakkında, ‘tasarlayarak öldürme’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Mert Pehlivan, tutuklu bulunduğu ceza evinden getirildi. Duruşmada sanık Pehlivan’ın avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları hazır bulundu.

“OLAYLA BİR İLGİM YOKTUR”

Savunması sorulan Mert Pehlivan, “Adli Tıp Kurumu raporundaki aleyhime olan hususları kabul etmiyorum. Olayla bir ilgim yoktur” dedi.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, ATK (Adli Tıp Kurumu) raporunda, Chen’in vücudunda 4 kesik yara saptanmış ve iki yaranın ölüm getirir nitelikte olduğunun tespit edildiğini ifade ederek, rapora göre Chen’in ölümünün, kesici alet yaralanması sonucunda meydana gelmiş olduğunu kaydetti.

EYLEMİ SABİT GÖRÜLDÜ

Mütalaada, Pehlivan’ın suçlamaları kabul etmediği, evden hemen çıkmasının sonrasında yangının fark edilmesi, Chen’in bilekliğinin Pehlivan’ın üzerinde ele geçirilmesi, eşyalarında Chen’e ait kan bulunması ve tüm deliller doğrultusunda eyleminin sabit olduğu belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İLE 16 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Mütalaada, Mert Pehlivan’ın, ‘kasten öldürme’, ‘nitelikli hırsızlık’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından müebbet ve 5 yıl 8 aydan 16 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mert Pehlivan’ın avukatı, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatının mütalaaya karşı savunma hazırlaması için süre verdi. Mahkeme, Pehlivan’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

[old_news_related_template title="Fatih’teki Çinli kadın vahşetinde yeni gelişme" desc="İstanbul Fatih'te Çin'li iki kadının yaşadığı evde 43 yaşındaki Chen Haiyun'un boğazını keserek öldüren saldırgan ardından da evi ateşe vererek kaçmıştı. Polis, olayla ilgili dikkat çeken bir ayrıntıya ulaştı ve bir kişiyi gözaltına aldı. Öldürülen Çinli Chen Haiyun’un ev arkadaşı Lan Lan isimli kadının ise cinayetten 4 saat sonra Çin’e gittiği belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/14/iecrop/fatihteki-cinli-kadin-vahsetinde-gelisme-1_16_9_1563098690.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/fatihteki-cinli-kadin-vahsetinde-yeni-gelisme-5229527/"]