Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde AKP Mersin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

* Yaklaşık 2,5 yıl sonra tekrar tarımın, güneşin, tabi güzelliklerin şehri Mersin'de bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Dün Ahi Evran'ın ve Neşet Ertaş'ın şehri Kırşehir'deydik.

* Önceki hafta Rize'de Karadenizli uşaklarla bir araya geldik. Bugün ise Mersinli kardeşlerimize misafir oluyoruz.

* Salgın şartlarının hafiflemesiyle birlikte insanımızla hasret gideriyoruz. Sadece bu ayın başından itibaren pek çok eser, hizmet ve tesisin açılışını yaptık.

* Adli yıl açılışında 422 bin metrekare kapalı alana sahip yeni Ankara'da Yargıtay binamızı hizmete aldık.

* Bir taraftan yangın ve sel felaketleriyle mücadele ederken diğer taraftan Akıncı'nın Millî Savunma Bakanlığı'na teslimatını gerçekleştirdik.

* Pakistan Cumhurbaşkanı ile birlikte ilk gemi denize indirme törenine iştirak ettik. Eğitimden çalışma hayatına, ulaşımdan spora kadar birçok alanda açılışlar gerçekleştirdik.

* Sıcak demedik, yağmur demedik, uzak demedik, milletimizle kavuşmak için tüm şartları zorladık. Muhalefet genel başkanları evlerinin odaları arasında dolaşırken biz tüm Türkiye'yi geziyoruz.

* Muhalefet sadece belli illere hapsolmuşken biz 84 milyonun tamamına ulaşıyoruz. Onların gündeminde iftira var, yalan terörü var.

* Onların gündeminde yıkım var, engellemek var. Onların gündeminde Türkiye'yi eski karanlık günlerine geri döndürmek var.

* Onların gündeminde sessiz çoğunluğun sesini yine kısmak var. Onların gündeminde ülkeyi germek, kaosa sürüklemek, insanımızı kutuplaştırmak var. Bunların da yalandan, slogandan, tahrikten başka siyaset vizyonları yok.

TÜRK EVİ'Nİ AÇACAĞIZ

* Nasip olursa pazar günü ABD'deyiz ve pazartesi günü New York'ta BM'nin tam karşısında 36 katlı Türk Evi'nin açılışını da yapacağız. Hamdolsun bu da tabii bize nasip oldu.

* Nitekim son günlerde yaşananlar, muhalefetin Türkiye'nin bekası, huzuru, esenliği, refahı  gibi bir derdi olmadığını göstermiştir.

* Muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu hepimiz gördük. Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa hepsinin altında ezildiler.

* Seçim meydanlarında millete verdikleri sözlerin hiçbirini hayata geçiremediler.

* Hiçbir işi doğru düzgün yapamıyorlar. Artık illerde sular akmıyor. En temel belediye hizmetlerini yerine getiremeyen bir beceriksizlikle karşı karşıyayız.

* Elbette her insan hata da yapar, yanlışa da düşer ama insanı diğer canlılardan ayıran akıl ve vicdandır.

* İnsan, aklını kullanarak yanlışı doğrudan, iyiyi kötüden, zulmü adaletten ayırma kabiliyetiyle donatılmıştır.

* Hatası varsa düzeltmek her bireyin yapması gereken asgari görevidir. Onları bitmek tükenmez kavgalarıyla başbaşa bırakıp biz işimize bakıyoruz.

* Onlar anlasa da anlamasa da biz Türkiye'yi büyütmeye, insanımızın huzurunu artırmaya çalışıyoruz.

* Onlar destek verse de vermese de biz ülkemizin itibarını yükseltmeye devam ediyoruz.

* Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. İnsanımızın içten söylediği 'Allah razı olsun' ifadesi dünyadaki tüm makamlara değişilmez.

* Birileri diyor ki 'Z kuşağı, Y kuşağı muhalefetin yanında' Z kuşağı Y kuşağı burada.

* Gençlerimizin ışıldayan gözlerinde şahit olduğumuz umudu ve özgüveni hiçbir makama değişmeyiz. Biz bu aziz millete hizmetkar olmaktan şeref duyuyoruz.

* Bizim hizmet anlayışımızda partizanlık yoktur. Bizim nazarımızda insanı mezhebine, inancına, diline göre ayırmak da yoktur.

* Bize oy versin vermesin 84 milyonun her bir ferdi bizim gözümüzde aynıdır. Muhalefetin çapsızlığı, başarısızlığı bizi asla istikametimizden çıkartamaz. Bizim ölçümüz başkaları değil.

* Aldığımız oy oranına göre değil ihtiyaca bakarız. Şehirlerimize bakarız" dedi.

2023'TE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILACAK

* Akkuyu'nun Mersin'e neler kazandıracağını düşünün. Hamdolsun bu hizmet de bize nasip oldu.

* 2023 yılı ülkemiz ve milletimiz açısından tarihi önemli bir yol olacaktır. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023'te Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri de gerçekleştireceğiz.

* AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 2023'te yeniden güven tazeleyerek millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz.

* Bunun için şimdiden planlı, programlı, aktif bir şekilde çalışmaya başlamalı, önümüzdeki süreyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

* Sadece geçmişteki başarılarımızı değil, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da milletimizle paylaşmalıyız.

* Biz diğerleri lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz. Son 19 yılda ülkemizin 81 vilayetine kazandırdığımız sayısız eserin referansıyla konuşuyoruz.

* Her eleştiriye anında cevap vereceğiz, her karalamaya anında karşılık vereceğiz. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle Türkiye için daha büyük hedeflere de birlikte ulaşacağız.

 

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi olağanüstü önlemler" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Mersin’e yaptığı 2 günlük gezisi nedeniyle kentte olağanüstü önlemler alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/17/iecrop/detay-kopya_16_9_1631863397.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdoganin-ziyareti-oncesi-olaganustu-onlemler-6654184/"]