Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret gerçekleştirmek üzere Türkiye’ye gelen Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ile Konsey Üyeleri Zeljko Komsic ve Şefik Caferoviç’i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı.

Bosna Hersek ve Türkiye millî marşlarının çalınmasının ardından Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dodik, tören kıtasını selamladı.

İki ülke resmî heyetlerinin takdiminin ardından, basın mensuplarına görüntü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dodik ile Konsey Üyeleri Komsic ve Caferoviç Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa görüşmeye geçti.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm yönleriyle gözden geçirildiği, ortak altyapı projeleri başta olmak üzere Türkiye-Bosna Hersek arasında iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındığı öğrenildi. İki ülke arasında ikili ilişkileri güçlendirecek anlaşmaların imzalanmasının da gündemde olduğu belirtildi.

"30 BİN FAZ AŞI BOSNA HERSEK'E GİDİYOR"

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dodik ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Erdoğan, "30 bin faz aşıyı Bosna Hersek'e göndereceğiz" açıklamasında bulundu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan üçlü mekanizmasına işlerlik kazanma noktasında mutabıkız.

* Ülkemizin Bosna Hersek'in başta NATO olmak üzere Avrupa atlantik kurumlarıyla entegrasyonuna olan desteğini bir kez daha teyit ettik.

* Bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin somut iş birliği adımlarımızı daha da pekiştireceğine inanıyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

"AŞI KONUSUNDA MÜTEŞEKKİRİM"

Dodik ise yaptığı konuşmada, "Türkiye zor bir pandemi dönemi geçirse de bizlere yardım ettiği için aşı temini konusunda son derece müteşekkirim. Biz Bosna Hersek'te bu aşıları şimdiye kadar temin edemedik" ifadelerini kullandı.

"BİZİM AÇIMIZDAN SORUN YOK"

Dodik'in konuşmasının ardından Erdoğan, "Türk Akım noktasında da bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. Dostlarımıza, kardeşlerimize Rusya ile de mutabık kalmak suretiyle bu yapılacak otoyolun bir kenarından da süratle Türk Akımı geçer ve kendilerine bu doğalgazı ulaştırırız. Bundan da bizim açımızdan sorun yok" dedi.

"KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL"

Toplantıda Mısır ile yeniden başlatılan diplomatik görüşmelerle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Erdoğan, şöyle konuştu:

* Doğu Akdeniz'deki gelişmelerde öncelikle Türkiye'nin kararlılığı aynen devam etmektedir. Buradan bizim taviz vermemiz söz konusu değil. Son olarak da bu konuda çok ciddi, kararlı açıklamaları Dışişleri Bakanlığımız yaptı.

* Savunma Bakanlığımızın yapmış olduğu açıklamalar var. Mısır halkının bu noktada bizimle ters düşmesini ben düşünmüyorum.

* Mısır halkı bizimle ters düşmez. Şu anda atılan adımlar aslında bir geçici yanlışlığın tezahürü gibi geliyor bana.

* Bunun yanında yeni bir gelişme olarak Suudi Arabistan'ın da Yunanistan ile bir ortak tatbikat olayı söz konusu.

* Ama bir diğer taraftan da Suudi Arabistan'ın şu anda Türkiye'den SİHA talebi var. Kimin eli kimin cebinde belli değil.

* Bölgede Türkiye'siz bir sürecin bu sularda ısınmaya fırsat vermez. Türkiye orada karar verici konumundadır.

* Temennim odur ki ısınmadan, ılıman bir şekilde bu süreci geçmiş olalım.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ'nün haberini gündeme getirdi; Erdoğan'a seslendi" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. SÖZCÜ'nün, hükümetin her kuyumcudan 500 gram isteme hazırlığındaki haberini gündeme taşıdı: Gücü kuyumcuya yetiyor. Sen saraydan tasarruf et, kuyumcuları kurtar. Londra'daki tefecileri kuyumcular mı besledi?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/16/iecrop/depophotos_17037041_16_9_1615890703.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-kilicdaroglundan-bahceliye-andimiz-cagrisi-6317040/"]