Cumhuriyet Üniversitesi'nde çalışan 12 işçi bir gecede özel şirket bünyesine geçti. Rektörlük bünyesinde çeşitli görevlerde yaklaşık 10 yıldır çalışan 12 işçi, temmuz ayında sözleşme yeniledi. Sözleşme sevinci yaşayan işçiler bir ay sonra üniversite bünyesindeki kantinlerin özelleştirilmesi ile birlikte, habersizce sözleşmeleri feshedilerek kantinleri devralan şirketin bünyesine geçirildi.

"24 KANTİN İHALESİZ ÖZELLEŞTİRLDİ"

Özlük hakları gasp edilen işçilerin yaşadığı duruma CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu tepki gösterdi. İşçiler ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Karasu, "Cumhuriyet Üniversitesi 24 kantini, ihalesiz, sorgusuz sualsiz bir kişiye veriyor. Buralarda çalışan 12 işçi kardeşimiz en az 10 yıldır çalıştıkları üniversitede haberleri olmadan bir anda başka bir özel şirketin çalışanı haline getiriliyor. Söz hakları yok, itiraz hakları yok, bilgi verme yok. Üniversite yönetimine soruyorum, Mart 2020 den beri kapalı olan üniversitenin açılacağı günlerde işçilerinizin işlerine son vererek neyi amaçlıyorsunuz? Okulların açılacağı an neden ilk işiniz kantinleri özelleştirmek oluyor? Bu işçilerin özlük haklarını, geleceklerini, gasp etme hakkını sizlere kim veriyor?" dedi.



"HESABINI HEMŞEHRİLERİM SANDIKTA SORACAK"

Sivas'ı yönetenlerin kentin ve vatandaşların hiçbir sorununa karşı duyarlılık göstermediklerini savunan Karasu, "Sivas'ı ve Sivaslıları sahipsiz sanan, yaşadıkları şehre yabancı yöneticilerin hesabını hemşehrilerim ilk seçimde kesecek. Bu şehre ve insanlarına yaşatılan sıkıntıların hesabını sandıkta soracak" diye konuştu.

[old_news_related_template title="TTB: Üniversiteler pandemi tedbirleri alınmadan açıldı" desc="Türk Tabipleri Birliği (TTB) yüz yüze eğitim için salgının gerekli koşullarının ne üniversitelerde, ne de öğrencilerin kalacağı yurtlarda gerçekleştirilmediğini dile getirdi. TTB, üniversitelerle ilgili tespit ettikleri eksiklik ve önerileri kamuoyu ile paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/27/iecrop/detay_16_9_1585283643_16_9_1632761612.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ttb-universiteler-pandemi-tedbirleri-alinmadan-acildi-6673641/"]