Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bingöl ziyaretinin artından geldiği Diyarbakır’da Lice, Hani ve Kulp ilçelerini ziyaret etti. Vatandaşlara seslenen Davutoğlu, esnafla da görüştü. Diyarbakır programı kapsamında Davutoğlu, akşam saatlerinde Suriçi’nde gençler ile bir araya geldi.

KİMSE 'DAVUTOĞLU TEKRAR BAŞBAKAN OLMAK İSTİYOR' DİYE DÜŞÜNMESİN

Davutoğlu, gençlere şöyle seslendi: "Sizi tekrar bu topraklara güven duyacak, bu ülkeye güven duyacak bir atmosfere kavuşturmak tek hedefim. Kimsenin aklından, ‘Davutoğlu tekrar başbakan olmak istiyor, cumhurbaşkanı olmak istiyor’ diye geçmesin, ben onların hepsini geride bıraktım.

Bütün savaşları beraber yapmış insanların torunları olarak bu topraklarda herkes aynı hakka sahip. Ama gördüğüm ve rahatsız olduğum, sizler için haklı olarak tedirgin olmanızı anladığım husus şu; 100 yıl geçti cumhuriyetin kurulmasından. Aynı korkular, aynı dürtüler, aynı psikolojik refleksler devam ediyor. Ülke bölünür korkusu bir sistemin kendine güvensizliğidir. Kürtçeden duyulan korku, bir halkın içinde bölücülük yapmaktır."

"3 FAY HATTI KULLANILDI"

Gençlere, "Özgürlüklerinizi sınırlayan otoriterlik hep 3 fay hattını kullandı" diye seslenen Davutoğlu, "Birisi Türk-Kürt denkleminde etnik bir faya hattı. Birisi Sünni-Alevi denkleminde mezhebi bir fay hattı. Birisi de laik-dindar denkleminde kültürel ve hayat tarzı fay hattı. Kürt kimliğini reddedip, Kürtlüğe düşman olanlar provokatördür" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtladı.

[old_news_related_template title="Davutoğlu: Türkiye'de statükoyu temsil eden biri varsa Perinçek'tir Bahçeli'dir..." desc="Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, adli yıl açılışında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 'faili meçhullere yol açan statükoyla mücadele edeceğiz' sözlerini hatırlatarak, iktidarı eleştirdi. Davutoğlu, 'Cumhurbaşkanı da söyledi bunu. Ya statüko sizin elinizde. Şu anda cumhurbaşkanının denetimi dışında her hangi bir güç yok ki. Statüko sizsiniz. Statükonun Türkiye'de bir ağa babası varsa Perinçek'tir, o sizin yanınızda. 90'lı yıllarda statükoyu temsil eden biri varsa Bahçeli'dir o da sizin yanınızda. Ve statükoyla her şartta mücadele etmiş, Ak Parti kapatılmaya çalışıldığında sizinle omuz omuza mücadele etmiş bizler ise Ak Parti'den ihraç edildik' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/10/iecrop/davut_16_9_1631306614.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/davutoglu-turkiyede-statukoyu-temsil-eden-biri-varsa-perincektir-bahcelidir-6642650/"]

[old_news_related_template title="Davutoğlu da 17-25 Aralık'ı anlattı! 'Milyon dolarları bulan hediyeler var'" desc="Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski bakan Erdoğan Bayraktar'ın yeniden gündeme getirdiği 17-25 Aralık süreciyle ilgili konuştu. Görevde olduğu zamanlarda kendisine verilen hediyelerin hepsinin tek tek kaydının tutulduğunu aktaran Davutoğlu, '300 bin dolarlık, 1 milyon dolarlık falan pırlantalı hediyeler falan. Binali Yıldırım'a görevi devrederken 'sizin namusunuza emanettir' diye kendisine dosya ile birlikte verdim başbakanlık kasasında bıraktım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/09/iecrop/davutoglu-foto-sozcu_16_9_1631177979.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/davutoglu-da-17-25-aralik-anlatti-sayin-erdogana-yapmayin-dedim-6639524/"]